Müasir elm kartofu ən faydalı tərəvəzlərdən biri hesab edir.
Zeytun bir çox xalqların gündəlik rasionunda istifadə etdiyi ən faydalı və geniş yayılan qidalardan biridir.
Keşniş və keşniş toxumu insan sağlamlığı üçün çox faydalı və qiymətli məhsuldur.
İnsan yaşlaşdıqca damarlar tutulur, zəifləyir, kövrək olur, onların tutulması və partlaması riski artır.
Son zamanlar ABŞ-da yeni pəhriz dəbə minib.
Vermont Universitetinin Larner Tibb Kollecinin alimlərinin apardığı araşdırmaya görə, acı qırmızı bibərin yeyilməsi hər şeydən əvvəl infarkta bağlı ölüm nisbətini 13% aşağı salır.
Təbiət insana sağlam olmaq, xəstəliklərin qarşısını almaq üçün saysız vasitələr bəxş edib.
Britaniya və Yeni Zelandiya alimləri müəyyənləşdirib ki, sellülozla zəngin məhsulların istifadəsi ürək-damar, diabet, xərçəng, insult və digər bir çox xəstəliklərin inkişaf riskini xeyli azaldır.
Halla universitetinin mütəxəssisləri bir sıra araşdırmalardan sonra nəticələri açıqlayıblar.
Arizona universitetinin nevroloqları insanlara qida rasionunda xolinin səviyyəsinin normada olmasına diqqət yetirməyə səslənib.
Darçın şirniyyat, yemək və içkilərə xoş qoxu və dad bəxş edir.
Kərəviz bizdə kifayət qədər yaxşı tanınsa da onun qalın gövdələri və kökü demək olar ki, istifadə olunmur.
Kivinin vətəni Çindir. Bu meyvə yalnız 20-ci əsrin ortalarından dünyada tanınmağa başlayıb.
Mütəxəssislər sübut edir ki, soyuq fəsillərdə orqanizmin virus və bakteriyalara olan müqavimətini artırmaq üçün qidalanmaya bəzi məhsulları daxil etmək lazımdır.
Dünyada milyonlarla insan cinsi meyli artırmaq üçün farmasevtik preparatlardan istifadə edir.
İsveçin Linkopinq Universitetinin mütəxəssisləri ispanağın ən xeyirli vəziyyətini tapmaq üçün müxtəlif vasitələrlə onu bişirərək test ediblər.
Arı südü dünyanın ən bahalı südü hesab edilir.
Depressiyanı müalicə etmək lazım olduğu hamıya məlum faktdır.
Portağal qabıqları insan sağlamlığı üçün meyvənin özündən də faydalıdır.
Tədqiqatlara əsasən təzə zəncəfilin tərkibində olan gingerol maddəsi iştahı azaldaraq toxluq müddətini uzadır, termogenik qida olduğu üçün maddələr mübadiləsini sürətləndirərək yağları yandırmağa kömək edir.
Çin alimləri araşdırma zamanı aşkar ediblər ki, hər gün 1 yumurta yeməklə insultun riskini xeyli azaltmaq mümkündür.
Karolina Universitetinin (ABŞ) alimləri sübut edir ki, rasionda göyərtilərin (xüsusilə kahı, ispanaq, vəzəri, turşəng, gicitkən, cəfəri, pərpətöyün kimi göyərtilərin) çox olması qaraciyərin yağlanmasının riskini xeyli azaldır.
Qaraciyərin piylənməsi ən yayılmış qaraciyər xəstəliklərindən birirdir.
Xurma ləzzətli olmaqla yanaşı insan orqanizminə faydalıdır.
Alimlər təzyiqi normallaşdırmağa kömək edən ən yaxşı 8 məhsulun adını açıqlayıb.
Əzgilin sağlamlığımız üçün bir çox faydaları var.
Xurma C və P vitaminləri, beta-karotin (A vitamini), kalium, maqnezium, yod, sink, mis, dəmir, qidalı liflər, pektinlər, bioflavonoidlər və s. kimi faydalı maddələrlə zəngindir.
Soyuq havalarda xəstələnmək istəmir, yaxud da xəstəliyi yüngül keçirmək istəyirsinizsə, menyunuza toyuq şorbasını daxil edin.