ABŞ-ın Florida və Texas Universitetlərinin alimləri portağal qabıqlarının sağlamlıq üçün inanılmaz faydalarını aşkar ediblər.
Bir çoxların fikrinə görə, portağalın əsas faydası tərkibində çoxlu miqdarda C vitamini ilə bağlıdır.
Diyetoloq və qidalanma mütəxəssisi Ender Saraç, şalğam suyunun həm xərçəngdən qoruduğunu, həm də ürək-damar sağlamlığı üçün faydalı olduğunu söyləyib.
Xüsusilə qaraciyərin dostu kimi tanınan ənginar müxtəlif faydalı xüsusiyyətlərinə malikdir.
Qədim zamanlarda bütün xəstəliklərin aradan qaldırılması üçün baldan istifadə olunub.
Ərik qurusu ən faydalı meyvə qurularından biridir. Ərik qurusunda təzə əriklə müqayisədə faydalı maddələr daha çoxdur.
Heyva çox faydalı və müalicəvi meyvədir. Lakin bütün faydalı xüsusiyyətlərə baxmayaraq bəzi xəstəliklər zamanı heyva yemək olmaz.
Cirə, hil, zəncəfil, vanil, mixək, darçın... Ədviyyatlar yeməklərə xüsusi dad və ətir verir.
Tibb işçiləri insanı 10 yaş cavanlaşdıra biləcək məhsulları açıqlayıb. Mütəxəssislər əmindir ki, düzgün seçilmiş qida rasionu gözəllik və sağlamlığın rəhndir.
Qədimdə səfərə gedənlər, yolçular, pəhləvanlar mütləq torbalarında əncir qurusu götürərdilər. Əncir qurusu insana elə güc verir ki, sanki bir məcməyi plov yemisən.
Mütəxəssislər hər zaman vurğulayır ki, düzgün və faydalı qidalanmaqla insan özünü bir çox xəstəliklərdən qoruya bilər.
İndi zoğalın tam mövsümüdür, yeməyə laqeyd yanaşmayın.
Yay mövsümünün sonlarında yetişən əncirin insan orqanizminə faydası saymaqla bitmir.
Orqanizm üçün ən faydalı meyvələrdən biri də nardır. Narın nəinki özü, dənələri, hətta qabığı da şəfa mənbəyidir.
Digər ədviyyatlar kimi mixək də öz ətri ilə xoş duyğular bəxş etməklə yanaşı, həm də müalicəvi təsirlərə malikdir.
Qaraciyər özü özünü bərpa edən və təmizləyən mükəmməl orqandır.
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyinin (AQTA) Trend.az ilə birgə layihəsi olan "AQTA maarifləndirir" rubrikası davam edir.
Həftədə ən az 3 dəfə göbələk yemək kişilərdə prostat xərçənginin yaranma riskini aşağı sala bilər.
Mətbəxdə ən çox istifadə etdiyimiz yağlardan biri günəbaxan yağıdır.
Şübhəsiz ki, balqabaq ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Onun tərkibində müxtəlif vitamin və minerallar, qıdalı liflər və s. vacib maddələr var.
Bir çox insanların fikrinə görə, böyrəklərdə problem olanlar mümkün qədər çox su içməli və qarpız yeməlidir. Bu çox səhv fikirdir.
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) ilə Trend.az ilə birgə layihəsi olan "AQTA maarifləndirir" rubrikası davam edir.
Qəhvə, çay və şokolad beyin sağlamlığını artırır və xəstəliklərə qarşı dözümlülük yaradır.
İsveçrə alimləri aşkar ediblər ki, üzüm qabığının tərkibində olan "resveratrol" adlı güclü təbii antibiotik ən təhlükəli xərçəngin inkişafının qarşısını alır.
Ən populyar tərəvəzlərdən biri olan kartof eyni zamanda ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Kartof kaliumla zəngin olduğundan ürəyin fəaliyyətini yaxşılaşdırır.
Əncirin adi həm Müqəddəs Quran, həm Tövrat, həm də İncildə çəkilir.
İdeal bədən quruluşunun arxasınca qaçan qadınlar bir çox hallarda orqanizmin tələbatını unudurlar.
Yumurta qabığı orqanizm tərəfindən asanlıqla həzm edilən zəngin kalsium mənbəyidir. Maddələr mübadiləsinin ən geniş yayılmış problemlərindən biri əsasən sümükləri kövrəldən kalsium çatışmazlığıdır.
İndi əncirin tam mövsümüdür, yeməyə laqeyd yanaşmayın.
Ən qədim mədəni bitkilərdən biri olan əncir həm çox dadlı, həm də çox faydalı, müalicəvi meyvədir. Dahi Avisenna ənciri yaşlı insanlar üçün ən yaxşı, ömrü uzadan qida hesab edirdi.