Bazarda "tüksüz şaftalı" kimi məşhur olan nektarin çox fərqli bir meyvədir. Çin və şərqi Asiyadan süfrələrə ayaq açan bu meyvə olduqca faydalıdır.
Sarıkök möcüzəvi ədviyyatdır. Onun faydaları saymaqla bitmir.
Avstriyanın Qrats Texnologiya Universitetinin alimləri müəyyən ediblər ki, insanların əksəriyyəti almanı düzgün yemir.
Alimlər bişmiş kartofu çox faydalı və müalicəvi məhsul hesab edirlər.
Dietoloqların qənaətincə, xiyar, kərəviz və ananasdan hazırlanmış şirə bir həftə ərzində arıqlamağa kömək edir.
Dadlı, sulu və tərkibi vitaminlərlə zəngin gilas yayın ən sevimli meyvələrindəndir.
Cəmi 8 növ tərəvəz orqanizmi müxtəlif xəstəliklərdən qoruya bilər.
Balqabaq tumaları həm dadlı, həm də müalicəvi məhsuldur. Qida mütəxəssisləri hər gün 1 ovuc balqabaq tumlarını yeməyi tövsiyə edirlər.
Yüksək arterial təzyiq insanın ümumi sağlamlığı üçün ən ziyanlı amillərdən biridir.
Avropa və Amerikada radiasiya təhlükəli işlərdə çalışanlara, ofis işçilərinə və müəyyən peşələrdə çalışanlara iş vaxtı hər gün 1 stəkan tomat şirəsi içirirlər.
Türkiyəli dietoloq Erdi Abdulla Uğurun sözlərinə görə, bədənin gümrah və sağlam olması üçün sadəcə pəhriz və idman kifayət etmir.
Çia toxumları bütün dünyada çox böyük populyarlıq qazanıb və "superfud" (super-məhsul) sayılır. Çia Amerikada bitən bir bitkinin toxumlarıdır.
Qaraciyəri yaxşı vəziyyətdə saxlamaq üçün narıncı və qırmızı rəngdə olan meyvələrin istehlakı çox faydalıdır.
Bu yarmanın vətəni Cənubi Amerikadır. Kinoa dünyanın ən faydalı 20 məhsuldan biri sayılır.
Albalı ən faydalı giləmeyvələrdən biri sayılır. Həqiqətən bu giləmeyvə çox zəngin kimyəvi tərkibə sahibdir.
Yayın sevimli deserti olan qarpız adətən soyuq yeyilir. Lakin mütəxəssislər bunu düzgün hesab etmir.
Qarabaşaq (qreçka) yarmaların şahıdır. Hələ ki, genetik dəyişikliyə uğramayıb, ekoloji təmizdir.
Tədqiqatlar sübut edir ki, gilas mikroelement və mineral maddələr mənbəyidir.
Quşüzümü artıq bazarlarda mövsümü olan giləmeyvədir. Tərkibində C, E, PP vitaminləri, flavonoidlər, kversetin, kalium, kalsium, dəmirlə zəngindir.
Sinqapur universitetinin alimləri yeni araşdırmanın nəticələrini təqdim ediblər.
Bugünədək qarğıdalını yanlış bişirdiyinizi bilirdinizmi?
Meyvə çəyirdəkləri adətən tullanır. Lakin müasir elmi araşdırmalar göstərir ki, bir çox meyvələrin çəyirdəkləri və tumları hətta bu meyvələrin özündən də faydalıdır.
Qarpız bir çoxlarımız fikirləşdiyi kimi meyvə və ya tərəvəz deyil, məhz giləmeyvədir. Qarpızın sağlamlığımız üçün saymaqla bitməyən faydaları vardır.
Mütəxəssislər yayda daha çox gilas yeməyi tövsiyə edirlər.
Banan çox faydalı və həmçinin müalicəvi meyvədir. Dünya qida mütəxəssisləri hər gün 1 banan yeməyi tövsiyə edirlər.
Gilas A, E, C, PP, B vitaminləri, yod, fosfor, kalium, maqnezium, kalsiumla zəngin olub, qışdan zəif çıxan orqanizmi lazımi minerallarla təmin edir.
Çay Şərq cəmiyyətlərinin vazkeçilməz içkisidir. Xüsusən də Azərbaycanda çay içmək həyatımızın ayrılmaz hissəsinə çevrilib.
Mütəxəssislər ürək üçün ən faydalı məhsul təyin ediblər. Alimlərin fikrinə görə bu ərikdir.
Qarğıdalının faydaları saymaqla bitmir. Vitamin və minerallarla zəngin olan qarğıdalı bir çox xəstəliklər və pozulmalar zamanı faydalı sayılır.