Banan çox faydalı və həmçinin müalicəvi meyvədir. Dünya qida mütəxəssisləri hər gün 1 banan yeməyi tövsiyə edirlər.
Gilas A, E, C, PP, B vitaminləri, yod, fosfor, kalium, maqnezium, kalsiumla zəngin olub, qışdan zəif çıxan orqanizmi lazımi minerallarla təmin edir.
Çay Şərq cəmiyyətlərinin vazkeçilməz içkisidir. Xüsusən də Azərbaycanda çay içmək həyatımızın ayrılmaz hissəsinə çevrilib.
Mütəxəssislər ürək üçün ən faydalı məhsul təyin ediblər. Alimlərin fikrinə görə bu ərikdir.
Qarğıdalının faydaları saymaqla bitmir. Vitamin və minerallarla zəngin olan qarğıdalı bir çox xəstəliklər və pozulmalar zamanı faydalı sayılır.
Alimlər xərçəng şişlərinin qarşısını ala bilən meyvə-tərəvəzlərin üzərində eksperimentlərini davam etdirir.
Helmintlər bağırsaqlarda yaşayan parazit qurdlarıdır. Yumru və lentşəkilli qurdlar bağırsaq qurdlarının ən yayılmış tipidir. Bu parazitlər çox təhlükəlidir və aradan qaldırılmazsa, onlar ciddi problemlər doğura bilər.
Qarğıdalı insanın yetişdirdiyi ən faydalı bitkilərdən biridir. Amerika, Avropa və Rusiyada qarğıdalı yetişən kimi onu müxtəlif variantlarda bişirib süfrəyə qoyurlar və ailəlikcə yeyirlər.
Biz elə hesab edirik ki, iki faydalı tərəvəzi, meyvəni birləşdirsək, orqanizm ikiqat xeyir görəcək.
Ürək və damarların sağlam olması həm də bir çox xəstəliklərin qarşısının alınması baxımından önəmlidir.
Siqaret çəkmək ağciyərin sağlamlığına ciddi ziyan vurur, ağciyər xəstəliklərinin və o cümlədən ağciyər xərçənginin inkişafına səbəb olur.
Əvəlik Azərbaycanda çox istifadə olunan bitkidir. Tərkibində o qədər vitamin var ki, saymaqla bitməz.
Ayran həm içkidir, həm də çörəklə birgə qidadır. Qafqaz və türk xalqlarının icadıdır.
Bəziləri hesab edir ki, qara pomidorun yetişdirilməsi üçün adi pomidorun genləri dəyişidirilib.
Şərqi İngiltərə Universiteninin alimlərinin apardıqları araşdırmalar nəticəsində məlum olub ki, hər gün bir fincan qaragilə yemək ürək-damar xəstəliklərinin qarşısını ala bilər.
Şirin bibərin vətəni Mərkəzi Asiya və Cənubi Amerikadır.
Bütün pəhriz menyularında mütləq rast gəlinən qidalardan biri də qarabaşaqdır.
Limon dünyanın ən faydalı məhsulu elan edilib. Publika.az xarici mətbuata istinadən xəbər verir ki, dünyanın müxtəlif ölkələrində dietologiya sahəsində çalışan mütəxəssislər ən faydalı xüsusiyyətlərə malik olan məhsulların siyahısını hazırlayıb.
İslam dininin müqəddəs Kitabı Quranda bəzi qidaların adı keçir.
Alimlər qırmızı soğanı ən faydalı soğan növü hesab edirlər. Quelf Universiteti (Kanada) alimləri qırmızı soğanın xərçəng toxumalarına olan təsirini araşdırıblar.
Alimlər ən faydalı meyvə çəyirdəklərinin sıyahısını tərtib ediblər.
Kərə yağı mətbəximizdə ən çox istifadə edilən qidalar sırasındadır. Təbii kərə yağının bədənə faydası əvəzsizdir.
Tərəvəzlərin tərkibində olan faydalı maddələr yumurta ilə birlikdə yeyəndə daha yaxşı mənimsənilir.
Görünüşü daha çox kartofa bənzəyən bu bitkinin 1 kiloqramı 20-30manata satılır. Söhbət dombalan kimi tanınan göbələkdən gedir. Bu bitki heç bir qulluq tələb etmir, təbii şəraitdə yetişir.
Xurmanın tərkibində xolesterin olmadığına görə, əla pəhriz meyvəsi hesab edilir. Bu meyvənin tərkibindəki ftor dişləri kariyesdən qoruyur, immun sistemini gücləndirir.
Ohayo Universiteti (ABŞ) alimləri eksperiment zamanı aşkar ediblər ki, çiyələyin xərçəng əleyhinə təsiri var.
Həkim-naturopatlar sübut edir ki, bir çox qida məhsulları orqanizmə əsl təbii dərmanlar kimi təsir edir.
Bəzi qadınlar yumurtanı soyuducuya qoyduqdan əvvəl yuyurlar. Onların fikrinə görə, bu yumurtanın üzərində olan mikrobları təmizləyir.
Avropada trüfel kimi tanınan ən bahalı göbələk növü, bizdə isə onun bir növü olan dombalan mövsümü gəldi.
Bir çox qadınlar toyuq bişirəndə toyuq ayaqlarını zibilliyə atır. Lakin Yaponiya alimləri sübut edir ki, toyuq ayaqları çox faydalıdır və onların köməyi ilə bir çox xəstəlikləri sağaltmaq mümkündür.