
Karolina Universitetinin (ABŞ) alimləri sübut edir ki, rasionda göyərtilərin (xüsusilə kahı, ispanaq, vəzəri, turşəng, gicitkən, cəfəri, pərpətöyün kimi göyərtilərin) çox olması qaraciyərin yağlanmasının riskini xeyli azaldır.
|
Həkim axtarışı | Məhsul və xidmət | Reklam .......ru. |

Karolina Universitetinin (ABŞ) alimləri sübut edir ki, rasionda göyərtilərin (xüsusilə kahı, ispanaq, vəzəri, turşəng, gicitkən, cəfəri, pərpətöyün kimi göyərtilərin) çox olması qaraciyərin yağlanmasının riskini xeyli azaldır.

Qaraciyərin piylənməsi ən yayılmış qaraciyər xəstəliklərindən birirdir.

Xurma ləzzətli olmaqla yanaşı insan orqanizminə faydalıdır.

Alimlər təzyiqi normallaşdırmağa kömək edən ən yaxşı 8 məhsulun adını açıqlayıb.

Əzgilin sağlamlığımız üçün bir çox faydaları var.

Xurma C və P vitaminləri, beta-karotin (A vitamini), kalium, maqnezium, yod, sink, mis, dəmir, qidalı liflər, pektinlər, bioflavonoidlər və s. kimi faydalı maddələrlə zəngindir.

Soyuq havalarda xəstələnmək istəmir, yaxud da xəstəliyi yüngül keçirmək istəyirsinizsə, menyunuza toyuq şorbasını daxil edin.

Aparılan araşdırmalar göstərib ki, gündə yarım stəkan bişmiş yağsız düyü yemək orqanizm üçün çox faydalıdır.

Xaş Orta Şərq və Cənubi Qafqaz mətbəxinin ən çox sevilən yeməklərindən biridir.

İnsan yaşa dolduqca onun orqanizmində zədələnmiş hüceyrərin sayı artır.

Şirin, dadlı, ətirli mandarinin bir çox faydalı xüsusiyyətləri var.

Türkiyəli kardioloq, professor Canan Karatay çaya şəkər əvəzinə kərə yağı atmağı məsləhət görüb.

Pekin Universiteti (Çin) alimləri aşkar ediblər ki, bütün digər faydalı xüsusiyyətlərlə yanaşı yaşıl çay həmçinin sümüklərin sağlamlığını da qoruyur.

Mütəxəssislərin fikrinə görə, soyuq fəsillərdə kakaonun istehlakı orqanizm üçün çox faydalıdır.

Kaliumla zəngin olan xurma ürək xəstəlikləri olanlara çox faydalıdır. Bunu rusiyalı həkim-kardioloq Viktoriya Savitskaya qeyd edir.

Payız meyvələrindən olan heyva ləzzətli olmaqla yanaşı vitamin və minerallarla da zəngindir.

Erlanqen-Nürnberq Universitetinin (Almaniya) alimləri şokaladın, çayın, qəhvənin tərkibinə daxil olan hidrohinonların sink ilə birlikdə oksidləşmə prosesinin qarşısını almasını aşkar ediblər.

Balın müxtəlif növləri mövcuddur. Bu onun hazırlandığı bitkidən asılıdır. Balın rəngi açıq sarıdan tünd qəhvəyiyə kimi ola bilər.

Payız və qız fəsillərində soyuqdəymə və virus xəstəliklərinin sayı kəskin artır.

Çay içməyi xüsusən sevən azərbaycanlıların çaysız bir günü olmur desək, yəqin ki, şişirtmərik.

Ən əlçatan və ucuz meyvələrdən biri olan almanın bilmədiyimiz faydaları da var.

Balıq və balıq məhsullarının insan bədəninə saymaqla bitməyəcək qədər faydaları var.

Azərbaycanda insanların istifadə etdiyi qidalar sırasında ət məhsulları üstünlük təşkil edir. Bəs keyfiyyətli və təzə əti necə seçmək olar.

Armud eramızdan üç min əvvəl yetişdirilməyə başlanılıb və şumer həkimləri onu müalicə məqsədilə tətbiq ediblər.

Günə balanslı qidalanma ilə başlamaq orqanizmin enerjisini və məhsuldarlığnı artırır.

Azərbaycanda şabalıd mətbəxdə daha çox plov və bəzi xörəklərdə istifadə edilir.

Azərbaycanda kərə yağı ən çox istifadə olunan məhsullardandır.

Baş kardioloq, türkiyəli professor Timur Timurkaynak Beynəlxalq Zeytun Biçini Günlərində zeytunun yağının məlum olmayan faydalarını açıqlayıb.

Dünyada ən çox qəbul edilən 26 meyvədən biri də kividir.