Damarlar üçün ən faydalı məhsul. İnfarktın riskini 50% azaldır!

Harvard Universiteti (ABŞ) alimləri balığın ürək-damar sisteminə olan təsirini araşdırıb.

Alimlər sübut edir ki, həftədə 2 dəfə balıq yeməklə ürəyin işemik xəstəliyinin, insult və infarktın riskini 50% azaltmaq mümkündür.

Saglamolun.az xəbər verir ki, bunun səbəbi balıqda olan nadir Omeqa-3 yağlı turşulardır. Yağlı turşular damarları daha elastik edir, təzyiqi və xolesterinin səviyyəsini aşağı salır.

Alimlərin fikrinə görə, yağlı əti balıqla əvəz etməklə insan tez bir zamana müsbət effekt hiss edəcək.

Mütəxəssislər dəniz balığına üstünlük verməyi tövsiyə edir.  


loading...

Sizdə baş ağrısı, ürəkbulanması, qusma varsa... Beyin şişlərinin səbəbləri, simptomları və müalicəsi

HƏKİMLƏR

Vaqif Yaqubov

Vaqif Yaqubov

Manual terapiya

Vertebro-nevroloq, manual terapevt Tibb üzrə fəlsəfə doktoru İş stajı – 15 il

Ətraflı...
Həmidə Səlimzadə

Həmidə Səlimzadə

Allerqologiya

Həkim-allerqoloq İş stajı - 8 il

Ətraflı...
Vüqar Rəsulov

Vüqar Rəsulov

Qastroenterologiya

Qastroenteroloq İş stajı – 18 il

Ətraflı...

 


Яндекс.Метрика