Загрузка...

Damarlar üçün ən faydalı məhsul. İnfarktın riskini 50% azaldır!

Harvard Universiteti (ABŞ) alimləri balığın ürək-damar sisteminə olan təsirini araşdırıb.

Alimlər sübut edir ki, həftədə 2 dəfə balıq yeməklə ürəyin işemik xəstəliyinin, insult və infarktın riskini 50% azaltmaq mümkündür.

Saglamolun.az xəbər verir ki, bunun səbəbi balıqda olan nadir Omeqa-3 yağlı turşulardır. Yağlı turşular damarları daha elastik edir, təzyiqi və xolesterinin səviyyəsini aşağı salır.

Alimlərin fikrinə görə, yağlı əti balıqla əvəz etməklə insan tez bir zamana müsbət effekt hiss edəcək.

Mütəxəssislər dəniz balığına üstünlük verməyi tövsiyə edir.  


Saglamolun.Az

.....

.
.

HƏKİMLƏR

Vüqar Fəttah-Pur

Vüqar Fəttah-Pur

Damar xəstəlikləri

Cərrah-fleboloq (damar xəstəlikləri) İş stajı - 18 il

Ətraflı...
Naibə Həsənova

Naibə Həsənova

Ginekologiya

Cərrah, mama-ginekoloq İş stajı - 13 il

Ətraflı...
Nərgiz Nəzirova

Nərgiz Nəzirova

Dietologiya

Həkim-dietoloq Əmək stajı - 5 il

Ətraflı...

SON YAZILAR

Яндекс.Метрика