Bəzi meyvələr var ki, onlar qabığı ilə yeyilir. Bəzilərini isə qabığı soyularaq qəbul edirik.
Münxen Universiteti (Almaniya) alimləri sübut edir ki, sokoladın istehlakı ürəyin sağlamlığına çox müsbət təsir edir.
Elə ailə yoxdur ki, hər gün kartofdan nəsə hazırlamasın.
Mütəxəssislər soyuq fəsillərdə daha çox xardal yeməyi tövsiyə edirlər.
Aminturşuları, vitamin və minerallarla zəngin olduğundan nar bütün orqanizm üçün faydalı sayıla bilər.
Ölümdən başqa hər dərdə çarə sayılan çörəkotu ürək xəstəlikləri və depressiya kimi fiziki və ruhi problemlər zamanı belə insana yardımçı olur.
Diyetoloqların ümumi fikrinə görə, yumurta ən faydalı qida məhsullarından biridir.
Daxili Xəstəliklər üzrə mütəxəssisi, məşhur professor Canan Karatay zeytun və zeytun ağacı haqqında mühüm açıqlamar verib.
Keyfiyətli tamdənli undan hazırlanmış çörək çox faydalı və qiymətli məhsuldur.
Çuğundur bağırsaqlar üçün ən faydalı tərəvəzlərdən biridir.
Qırmızı kələmin faydaları olduqca çoxdur. Bilindiyi kimi bənövşəyi rəngli qidaların faydalarını mütəxəssislər hər fürsətdə vurğulayır.
Xurma vitamin, mineral, qidalı liflər və bir çox digər insan orqanizmi üçün əvəzolunmaz maddələrlə zəngindir.
İnnab çox faydalı, uzunömürlü və faydalı bitkidir. Sarı-qırmızı rəngli, şirin dadlı və xoş ətirli meyvələrinin çox mühüm müalicəvi əhəmiyyəti var.
Mütəxəssislər aşkar ediblər ki, kətan toxumunun istehlakı qadınlarda süd vəzi xərçənginin inkişafı riskini və bu xəstəlikdən ölüm riskini azaldır.
Zeytunun əzilib sıxılması və qara su adlanan hissəsinin ayrılması nəticəsində yağ əmələ gəlir.
Diyetoloqların fikrinə görə, bəzi faydalı içkilərin müntəzəm istehlakı nəinki sağlamlığı qoruyur, həmçinin orqanizmin qocalmasını da ləngidir.
Qəhvə dünyada heç zaman bu qədər populyar olmayıb. 1991-ci ildə qəhvənin dünyada istehlakı 90 milyon 60 kiloluq torba həcmində olmuşdursa, Beynəlxalq Qəhvə Təşkilatına (ICO) görə, bu il istehlak edilən belə torbaların sayı 160 milyonu keçəcək.
Minnesota Universiteti (ABŞ) alimləri araşdırmalar zamanı aşkar ediblər ki, "fizetin" adlı təbii maddə hüceyrələr səviyyəsində sağlamlığı yaxşılaşdırmaq və ömrü uzatmaq xüsusiyyətlərə malikdir.
Sizə qaraciyəri təmizləyən 5 qida növünü təqdim edirik.
Bəzən asqırdan, bəzən üzümüzü buruşduran istiotun əslində bir çox faydası var.
Ürək-damar sistemi xəstəliklərindən əziyyət çəkənlər mütləq balqabaq yeməlidir.
Payız fəslində ən çox yeyilən meyvələrdən biri də naringidir.
Qızıl payızın faydalı meyvələrindən biri də heyvadır.
Azərbaycan Qida Təhlükəsizliyi Agentliyi (AQTA) ilə Modern.az saytının birgə layihəsi olan “AQTA maarifləndirir” rubrikası davam edir.
Viskonsin Universiteti (ABŞ) alimləri alma qabığının yeni inanılmaz faydasını aşkar ediblər.
Almaniyalı alimlər araşdırma zamanı müəyyən edib ki, tərkibində kakao olan məhsullarda insan orqanizmi üçün çox vacib olan D2 vitamini var.
Qara ciyər insan orqanizmində metabolizmi sürətləndirən, xəstəliklərə səbəb olan virusların bədəndən xaric olunmasını təmin edən, həyatı sağlam formada davam etdirə bilməyimizi təmin edən orqandır.
Tərəvəz şirələri meyvə şirələrindən daha faydalı sayılır.
Kefir süd məhsulları arasında xüsusi yer tutur. Mütəxəssislər kefiri daha çox müalicəvi məhsul kimi qiymətləndirir.
Qaraciyər özü özünü bərpa edən orqandır. Lakin bəzən qaraciyərdə daim gedən regenerasiya (bərpa) prosesləri müxtəlif ziyanlı təsirlərin öhdəsindən gələ bilmir və orqan "dağılmağa" başlayır.