Alimlər xərçəng xəstəliyinin qarşısını almaqda faydalı təsirə malik olan qidaların adlarını açıqlayıb. Sputnik Azərbaycan-ın Türkiyə mediasına istinadən xəbərinə görə, elm adamları xərçəng xəstəliyinə tutulmamaq üçün sarıkök, sarımsağın çox faydalı olduğunu deyib.
Bir çox vitamin və mineralı özündə birləşdirən püstə yaşlanmanı gecikdirir. Axşam.az xəbər verir ki, təbii proses olan qocalma ətraf mühit amillərinin təsirindən tez başlaya bilər.
Qış fəslində qidalanma insan orqanizmini vitamin və antioksidant deposunu azaldır, çünki yediyimiz qidaların tərkibində vitaminlər az olur, bədənimiz necə deyərlər vitaminsizləşir.
Əslində ispanaq göyərti deyil, yarpaq tərəvəzdir.
ABŞ-da aparılan elmi araşdırma zamanı bəlli olub ki, sarımsaq yeyən şəxslərin hafizəsi digərləri ilə müqayisədə daha güclü olur.
Son illər dünyada sağlam həyat tərzi hakimdir.
Yumurta ən çox istehlak edilən məhsullardan biridir.
Avropa Diyetoloqlar və Qastroenteroloqlar Assosiasiyasının ekspertləri insan sağlamlığı üçün ən faydalı olan 10 məhsulun adını açıqlayıb.
Sizə qaraciyərin sağlamlığı üçün çox faydalı olan 3 sadə və əlçatan məhsulu təqdim edirik.
Təmiz baxımlı dəri və parlaq canlı saçlar istənilən qadını gözəl edə bilər.
Sarımsağın faydaları saymaqla bitmir. Elmi araşdırmalar sarımsağın yeni və yeni müalicəvi xüsusiyyətlərini üzə çıxardır.
Bəzi məhsullar insan orqanlarına çox bənzəyir.
İnsan yaddaşına müsbət təsir edən üç növ ərzaq müəyyən edilib.
Çili bibərinin tərkibində olan kapsaitsin maddəsi ağciyər xərçənginin inkişafını ləngidə bilər.
ABŞ alimləri araşdırma zamanı sübut ediblər ki, hər gün şokolad yeməklə arterial təzyiqi normallaşdırmaq və hipertoniyanın gedişatını yüngülləşdirmək mümkündür.
Hamı bilir ki, spirtli içkilər qaraciyər üçün ziyanlıdır.
Süd və süd məhsulları digər heyvan məşəli qida məhsulları kimi xüsusi risk qrupuna daxildir.
Kahı göyərti deyil, yarpaq tərəvəzi sayılır. Kahının müxtəlif növləri var - açıq yaşıl tünd qırmızı rənginə kimi. Kahının bütün növləri olduqca faydalıdır.
Ehtiva etdiyi qida dəyərləri sayəsində əsl mineral və vitamin anbarı olan şüyüd balıq yeməkləri ilə yanaşı, şorba, salat və souslara xüsusi dad verir.
Baxmayaraq ki, qaraciyər ən möhkəm və dözümlü orqanlardan sayılır, onun xəstəliklərinə, xüsusilə də son vaxtlar, çox tez-tez rast gəlinir.
Mixək ən faydalı və müalicəvi ədviyyatlardan biri sayılır.
Dünya Homeopatiya Təşkilatının Avrasiya mümayəndəliyi üzrə mütəxəssisi Yegane Özcan zəfəranın istifadəsi və faydaları ilə əlaqədar əhəmiyyətli məlumatlar verib.
Orqanizm üçün çox faydalı olan təbii vasitələrdən biri də dondurulmuş limondur.
Qaraciyər piylənməsi bu orqanın xəstəlikləri arasında ən yayılmış pozulmalardan biridir.
Qaraciyərin fəaliyyətinə, eyni zamanda, bir sıra xəstəliklərin və piylənmənin qarşısını almağa faydalı ərzaqlar hansılardır?
Vermont Universiteti (ABŞ) alimləri sübut edirlər ki, acı bibər (çili) bir çox xəstəliklərin riskini azaldır.
Verdiyi açıqlamaları ilə tez-tez Türkiyədə böyük səs-küy yaradan məşhur professor və kardioloq Canan Karatay bu dəfə xoşbəxtlik reseptini açıqlayıb.
İnnab çox faydalı və müalicəvi bitkidir. Sarı-qırmızı rəngli, şirin dadlı və xoş ətirli meyvələrinin çox mühüm müalicəvi əhəmiyyəti var.
Qovurğa nənələrimizin uzun illər əvvəl hazırladığı ləzzətli bir çərəzdir. Təəssüflər olsun ki, illər keçdikcə qovurğa hazırlamaq unudulur.
Həkimlər maraqlı araşdırma aparıblar. Onlar təkrar qızdırıldıqda insan həyatına təhlükə yaradan qidaların siyahısını hazırlayıblar.