Meyvələr hipertoniyanın müalicə üçün effektiv vasitələrdən biridir.
Limon C vitamini ilə zəngin olan meyvələrin önündə gəlir.
Diyetoloqlar 30 yaşdan yuxarı insanlar üçün təhlükəli olan ərzaqların adını çəkib.
Cücərmiş buğda hələ qədim dövrdən təbiblərin maraq göstərdiyi qida olub.
Nyu-York Universitetinin Tibb məktəbinin alimləri sübut edirlər ki, zeytun yağı damarlarda trombların əmələ gəlməsinin qarşısını alır.
Diyetoloq və qida mütəxəssisləri kivini ən faydalı meyvələrdən biri kimi qiymətləndirir və tez-tez pəhrizlərə daxil edirlər.
Bütün dünyada ən çox saxtalaşdırılan məhsullardan biri süd məhsullarıdır.
Çin alimləri sübut edir ki, tamdənli bitkilərdən hazırlanmış qidalar qaraciyər xəstəliklərin və o cümlədən qaraciyər xərçənginin riskini əhəmiyyətli şəkildə azaldır.
Bir çox mütəxəssislər adi çuğunduru onun orqanizmə olan müsbət təsirinə görə əsl dərman adlandırırlar.
Son illərin ən məşhur müalicəvi məhsullarından biri də zəncəfildir.
Əvəliyin təzə-tər yarpaqlarını yeyən hər kəs onun turşməzə tamını hiss edir.
Böyrək bədəndə bir çox funksiyaları yerinə yetirən əsas orqanlardan biridir.
Avokadonun tərkibində bir çox faydalı minerallar, polidoymamış yağ turşuları, vitaminlər mövcuddur.
Ona yumurta çiçəyi də deyilir, ağ badımcan bitkisi də. Lakin faydalarından çox az insanın xəbəri var.
Ən çox sevilən tərəvəzlərdən biri də kələmdir. Kələmi yeməklərdə, salatlarda, yəni bişmiş və çiy şəkildə, eyni zamanda turşu halında istifadə edirik.
Son zamanlar çörək yeməyin insan orqanizminə inanılmaz zərərləri barədə mütəxəssislər həyəcan təbili çalır.
Ürək-damar sistemi xəstəlikləri bütün dünyada ölümün əsas səbəbidir. Həkimlər təəssüflə qeyd edirlər ki, ildən ilə bu xəstəliklər "cavanlaşır" və son zamanlarda tez-tez cavan insanlarda aşkar olunur.
Bəzi məhsullar beyinin fəaliyyətinə müsbət təsir edir, təfəkkür və öyrənmə qabiliyyətini yaxşılaşdırır. Saglamolun.az sizə bu məhsulların siyahısını təqdim edir:
Zülal mənbəyi olan yumurtanın faydaları saymaqla bitmir. Tərkibi vitamin və minerallarlarla zəngindir.
Soğan və sarımsağın bir çox faydalı xüsusiyyətləri vardır.
Pensilvaniya Universiteti (ABŞ) alimləri şampinyon göbələyinin inanılmaz faydasını aşkar ediblər.
Yulaf suyu sağlam qidalanmada trendlərdən biri sayılır. Bu sadə vasitənin bir çox faydalı xüsusiyyətləri var.
Xurma qış meyvəsi hesab edilsə də, ilin hər fəslində yeyilir.
Pəhriz menyularının baş tacı olan yulaf araşdırmalara görə dərini və saçları gözəlləşdirərək bir çox problemi aradan qaldırır.
Payız və qız aylarında soyuqdəymə və qripp xəstəlikləri artır.
Halla universitetinin mütəxəssisləri bir sıra araşdırmalardan sonra nəticələri açıqlayıblar.
Soyuq fəsillərdə gün şüalarının az olması insanların əhvalına mənfi təsir edir, depressiya halları artır.
Yumurta bütün dünyada ən populyar məhsullardan biridir. İstənilən mətbəxdə yumurtadan istifadə olunur.
Sarımsaq deyiləndə ağıla ilk gələn şeylərdən biri ağız boşluğunda buraxdığı qoxudur.
Qanazlığının əsas səbəbi qanda dəmirin səviyyəsinin azalmasıdır. Buna dəmirdifisitli anemiya deyilir və bu ən yayılmış anemiya növüdür.