Fransa və Yaponiya alimləri aşkar ediblər ki, adi soğan beyin hüceyrələrini təmizləmək və cavanlaşdırmaq xüsusiyyətə malikdir.
Banan alarkən onun rənginə fikir verin. Banan yetişdikcə onun tərkibi dəyişilir və bu da onun faydalı xüsusiyyətlərinə təsir edir.
Xərçəngin riskini azaldan məhsulların arasında pomidor birinci yerləşdədir.
Əgər təzə çəkilmiş çuğundur şirəsini tez-tez içməyi vərdiş etsəz, bir çox problemlərdən yaxa qurtara bilərsiz.
Gilas albalının bir növüdür və bu səbəbdən onların bir çox oxşar xüsusiyyətləri var.
Bir çox yeməyə dad verən və sağlamlığa müsbət təsiri olan sarımsağın çoxsaylı faydalarını bilirik.
Toyuq yumurtasından nisbətən kiçik, qida dəyəri daha zəngin olan bildirçin yumurtası körpənin qidalanmasında üstünlük təşkil edir.
İldən ilə dünyada şəkərli diabet xəstəliyindən əziyyət çəkən insanların sayı artır.
Gilas A, C, B qrupu vitaminlər, maqnezim, dəmir, yod kimi minerallar, orqanik turşular, flavonoid, kumarinlər və s. bir çox faydalı maddələrlə zəngindir.
Əvvəllər meyvə şirələri ən faydalı məhsul sayılırdır. Meyvə şirələri hətta 3 ayında etibarən körpələrə ilk əlavə qida kimi verilirdi.
Vətəni Hindistan olan xiyar bütün dünyada ən yayılmış tərəvəzlərdən biridir.
Ədviyyatlar yeməklərimizə xüsusi dad verir, onları daha uzun müddət təzə saxlamağa kömək edir.
Dəniz kələminin tərkibi yod, manqan, kobalt, fosfor, dəmir və kaliumla zəngindir.
İtaliya alimləri araşdırma zamanı aşkar ediblər ki, çiyələyin istehlakı onkoloji xəstəliklərin inkişafının qarşısını alır.
Bolqar bibəri ən faydalı tərəvəzlərdən biri sayılır. Bu tərəvəz müxtəlif vacib vitamin və minerallarla zəngindir.
Badam insan orqanizmi üçün ən faydalı çərəzlərdən biri hesab olunur. Onun tərkibində saysız həddə minerallar və vitaminlər var.
Sehrli məhsul olan bal öz faydalı xüsusiyyətləri ilə alimləri daim heyrətləndirir.
Axşam.az mixəyin faydaları haqqında məlumat verir:
Quranda dəfələrlə adı çəkilən, Ramazan ayının rəmzi xurmanın faydalı xüsusiyyətləri olduqca çoxdur.
C vitamini zəngin olan limon damarların sağlamlığını qoruyur, orqanizmdə iltihabı azaldır, orqanizmi cavanlaşdırır.
Damarların xroniki xəstəliyi olan ateroskleroz ürək-damar sisteminin əsas səbəblərindən biridir.
Dadlı və ətirli çiyələk həmçinin çox faydalı giləmeyvədir. Çiyələk antioksidant maddələrlə zəngindir. Bu maddələr orqanizmdə gedən qocalma proseslərini ləngidir, orqanizmi cavanlaşdırır.
Cövüz bütün dünyada ədviyyat kimi istifadə olunur. Cözüz ət yeməklərinə, tərəvəzlərə, müxtəlif souslara, şirniyyat və içkilərə əlavə olunur.
Danimarka alimləri şirələrin faydalı xüsusiyyətlərini araşdırıb və ən faydalı şirənin adını açıqlayıb.
Məşhur kardioloq və professor Canan Karatay bu dəfə sümüyün faydaları haqqında məlumat verib.
Arıqlamaq istəyən insan daha az kalori qəbul etməli və daha çox kalori sərf etməlidir. Yalnız bu halda arıqlamaq mümkündür.
1 həftə boyu hər gün turp suyu içərək onun müalicəvi xassələrindən ən yüksək səviyyədə faydalana bilərsiniz.
İnsanların ən böyük problemlərindən biri də unutqanlıqdır.