Ağ çay - çay kolunun tumurcuq və cavan yarpaqlarından əldə edilən və birbaşa günəş işığıyla qurudularaq qıcqırma prosesinə məruz qalmadan minimum oksidləşməylə əldə edilən bir çay növüdür.
Yüksək arterial təzyiq (hipertoniya) bütün dünyada ürək-damar xəstəliklərinin və ölümün əsas səbəbidir.
Sarımsaq ən qədim yetişdirilən bitkilərdən biridin. Sarımsaq bütün dünyada sevilir.
Balın faydalı və müalicəvi xüsusiyyətləri insanlara qədim zamanlardan məlumdur.
Çoxlarımızın “qreçka” adı ilə tanıdığımız qarabaşaq dünyanın bir çox ölkələrində istifadə olunur.
Makadamiya fındığını müxtəlif dövrlərdə müxtəlif cür adlandırıblar: mullibimbi, bumera, kindal-kindal, Kvinslend, Avstraliya fındığı...
Yaşıl və qara çay əslində eyni çay kolundan yığılır. Fərq yalnız çay yarpaqlarının emalındadır.
Türkiyənin məşhur içkilərindən sayılan türk qəhvəsi nəinki ölkədə, bütün dünyada məşhurdur.
Sarımsaqlı qatıq qədimdə yemək kimi deyil, müalicəvi vasitə kimi istifadə olunurdu.
Bəzi bölgələrdə zılx, pazı adı ilə tanınan çuğundurun ölkəmizdə dörd növü becərilir.
Bir çox insanlarda xaşxaş yalnız narkotiklərlə assosiasiya edilir. Lakin bu bitkinin dəymiş toxumları orqanizmə heç bir narkotik təsir etmir.
Dünyaca məşhur bolqar professoru, genetik alimi, onlarla kitabın müəllifi Xristo Mermerski dünyanı gəzərək oxuduğu mühazirələrdə insanlara bir həqiqəti çatdırır: qocalıq və xəstəliklər insanın təbii halı deyil.
Alimlər insanlara ağ deyil, qırmızı soğandan daha çox istifadə etməyi məsləhət bilir.
Cəfəri arıqlamağa kömək edir. Bu zaman heç bir ciddi pəhrizə ehtiyac yoxdur.
Qripə yol açan viruslarla hamımızın başı dərddədir. İctimai yerlərdə, metrolarda, avtobuslarda, ofisdə və digər məkanlarda viruslar bizi tapır və xəstələndirir.
Amerika jurnalı Nutrition xəbər verir ki, bəzi məhsulları birlikdə istehlak etmək lazımdır ki, onlar biri birinin faydasını artırır.
Bu içki bir çox slavyan xalqlarının mətbəxlərində var. Uzvar rus sözü "варить" ("bişirmək") sözündən yaranıb.
Siyasətçilər üçün ən vacib şərtlərdən biri soyuqqanlı olmaq, qərarlar verərkən təmkin nümayiş etdirmək, bir sözlə, səbirli və əsəbsiz şəraitdə fəaliyyət göstərməkdir.
Hil kulinariyada çoxdandır ki, fəxri yer tutur. Siz hətta təsəvvür edə bilməzsiniz ki, hil əlavə olunmuş bir fincan qəhvə və ya çay nə qədər faydalıdır.
Sarıkökün tərkibinə daxil olan və ona spesifik sarı rəng bəxş edən kurkumin maddəsi yaddaşı və əhvalı yaxşılaşdırır.
Türkiyəli endokrinoloq Osman Müftüoğlu orqanizmi cavan saxlayan tərəvəzin faydalarından danışıb.
Turşu xiyar qışda xörəkləri dada gətirən, həm də salatlara əlavə edilən gözəl inqrediyentdir.
Banan botanika elmində meyvə deyil, giləmeyvə sayılır. Banan sözü ərəb dilində "barmaq" deməkdir.
1. Alma sirkəsi orqanizmin daxili mühitini qələviləşdirir
Bağırsaqların normal fəaliyyəti insanın sağlamlığı və yaxşı əhval-ruhiyyəsi üçün ən vacib amillərdən biridir.
Elm adamları brokkoli kələminin yoğun bağırsaq xərçənginin müalicəsində istifadə oluna biləcəyini bildirib.
Hazırda dünyada demək olar ki, əksər insanlar piylənmədən və artıq çəkidən əziyyət çəkirlər.
Mütəxəssislər iddia edirlər ki, soğan, pomidor, giləmeyvə, göbələk və cəfəridən daima istifadə olunduğu halda xərçəng riski azalır.
Kivi C vitamini ilə zəngin olan meyvələrdən biridir. Tərkibində həmçinin A, E, K vitaminləri, kalsium, maqnezium, mineral, fosfor və potasium da var.
Hindistan alimlər araşdırmalar zamanı aşkar ediblər ki, qara istiotun tərkibində olan piperonal maddəsi bədən çəkisini, orqanizmdə piyin miqdarını və şəkərin səviyyəsini azaldır.