Yaşıl alçanın bir çox faydalı xüsusiyyətləri var.
Əksər meyvə və tərəvəzləri çiy halda yemək daha faydalı sayılır ki, yüksək temperaturlar onların tərkibində olan faydalı maddələrin qısmən dağılmasına səbəb olur. Lakin pomidora bu aid deyil.
Yaşıl alça bizim ən sevimli meyvələrdən biridir. Həmçinin yaşıl alça çox faydalıdır.
Ekspertlər paxlalı bitkilərin ürək üçün faydalı olması qənaətindədirlər. Paxlalı bitkilərin tərkibində xeyli miqdarda zülal və sellüloz var.
Alimlər yağda qızardılmış qidaları yalnız istisna nadir hallarda istehlak etməyi tövsiyə edirlər.
Yuxusuzluğa bir sıra fiziki və psixi amillər səbəb ola bilər, məsələn, bəzi dərmanlar, zərərli vərdişlər yuxu və s.
Sarımsaq qəbulu bir çox xərçəng növləri, ürək-damar xəstəlikləri və ikinci tip diabetin inkişafı riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır.
Ekspertlərin fikrinə görə, banan qabığı çox faydalıdır və onun tərkibində çoxlu miqdarda sağlamlıq üçün vacib vitamin və minerallar var.
Yumurta ən tez-tez istifadə olunan sevimli məhsullardan biridir.
Belə hesab olunur ki, lobyanın vətəni Qədim Misirdir. Qədim Misirdə lobyanı tək qida məhsulu kimi deyil, kosmetik vasitə kimi də istifadə edirdilər.
Amerikalı alimlər gündəlik olaraq kiçik dozalarda qara şokoladın qəbulunun görmə qabiliyyətini yaxşılaşdırdığını müəyyən edib.
Çərəzlərin faydaları saymaqla bitmir. Amma aralarında biri var ki, faydaları ilə zirvəni qorumağı bacarır.
Sərf olunan enerjidən çox kalori qəbul etdikdə insan kökəlir, az qəbul etdikdə isə arıqlayır.
Şüyüd tərkibində olan bir çox mineral və vitamin sayəsində insan orqanizmi üçün olduqca faydalı göyərtidir.
Sputnik.az məlumatına görə, aparılan araşdırmalar nəticəsində məlum olub ki, yumurtanın insan orqanizminə böyük müsbət təsiri var.
ABŞ-ın xərçəng araşdırması institutunun alimləri ömrü uzatmağa kömək edən məhsulları təyin ediblər.
Damarların sağlam və cavan olması ürək-damar xəstəliklərinin, infarkt və insultun riskini azaldır.
Çərəzlər insan orqanizmi üçün olduqca faydalıdır. Xüsusilə də badamın mütəmadi yeyilməsi sağlamlığa inanılmaz kömək edir.
Limon təbiətdəki ən şəfalı bitkilərdəndir. Limonu gündəlik olaraq yeyərək, bir çox faydasından yararlanmaq mümkündür.
Fındıqdan müntəzəm istifadə ürək-damar xəstəliklərinin inkişaf riskinin nəzərəçarpan dərəcədə azalmasına kömək edə bilər.
Söhbət sağlamlığımızdan gedirsə, müasir tibbi yeniliklərdən kənarda qalmaq istəmirik.
Azərbaycan mətbəxinin ən qədim və sevilən içkilərindən biri də ayrandır.
Publika.az xəbər verir ki, bu sözləri Türkiyənin Aydın şəhərində keçirilən “Zeytun Yağı Günləri” proqramında qonaq olan professor Canan Karatay deyib.
Kələm ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Bağırsaqları əla təmizləyən, xərçəngin riskini azaldan bu ucuz tərəvəzin yeni faydası üzə çıxıb.
Dəfnə hər zaman yaşıl bir ağacdır. Yazda və qışda yarpağını tökmür.
Pekin Universiteti (Çin) alimləri yeni araşdırmada çayın beyinə olan təsirini araşdırıblar.
Adi yovşanın yaxın "qohum"u olan tərxun vitamin və minerallar, efir yağları, flavonoid, kumarin, alkaloidlər və bəzi digər nadir faydalı maddələrlə zəngindir.
İspanaq əslində göyərti deyil, yarpaq tərəvəzdir. İspanaq Avropa və Amerikada çox populyardır.
Şüyüd tərkibində olan bir çox mineral və vitamin sayəsində insan orqanizmi üçün olduqca faydalı göyərtidir.