Çay ən faydalı içkilərdən biri sayılır.
Kartofun rəng dəyişdirərək, cücərməsini əlbəttə hamımız görmüşük. Bəs bu kartofun qabığındakı cücərmə hansı səbəbə baş verir?
Soyuq üsulla (qaynatmadan) bişirilmiş moruq mürəbbəsi çox faydalı və müalicəvi məhsuldur.
Fransa alimləri araşdırmalar zamanı aşkar ediblər ki, tərəvəzlər arasında soğan və sarımsaq ən güclü xərçəng əleyhinə təsirə malikdir.
Qış aylarında bir tərəfdən soyuq hava, bir tərəfdən də mikroblarla savaşan immuniteti gücləndirmək lazımdır.
Zülal mənbəyi olan yumurta refleksləri sürətləndirir, beyni gücləndirir.
Faydaları saymaqla bitməyən badamın təsirini çoxaltmaq və bir dərman deposu halına gətirmək üçün sadəcə suda gözlətmək lazım olduğunu bilirdiniz?
Son zamanlar market rəflərində adət etmədiyimiz bir qida növü ilə tez-tez rastlaşırıq - qara düyü.
Kartof bəşər tarixində yetişdirilən ən qiymətli ərzaq növlərindən biridir.
Balın orqanizmə nə qədər faydalı olduğunu hamımız bilirik. Bu təbii qidanın faydaları saymaqla bitməz.
Mətbəxlərdə toyuq yumurtası qədər istifadə olunmasa da, bildirçin yumurtası kiçikliyinə rəğmən böyük faydaları ilə bizləri heyrətə salır.
Tut çox sevilən və faydalı bir meyvədir. Həmçinin onun qurusunun da sağlamlığa olduqca faydası var.
Hil kulinariyada çoxdandır ki, fəxri yer tutur. Siz hətta təsəvvür edə bilməzsiniz ki, hil əlavə olunmuş bir fincan qəhvə nə qədər faydalıdır.
C vitamini insan sağlamlığı üşün ən vacib vitaminlərdən biridir.
Braziliyalı alim tərəfindən çox maraqlı şəkildə kəşf edilən subtropik feyxoa meyvəsi olduqca faydalı və müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir.
Çay olduqca faydalı müalicəvi içkidir - ürək-damar xəstəliklərindən, xərçəngdən qoruyur, beyinin fəaliyyətinə müsbət təsir göstərir, insanı daha gümrah edir, əmək qabiliyyətini artırır. Lakin bu faydalardan yararlanmaq üçün çayı düzgün dəmləmək və içmək lazımdır.
Ürək xəstəlikləri dünyada ölümcül xəstəliklər sırasında ilk cərgələrdədir.
Reyhan çox qədim zamanlardan bəri tibbi məqsədlərlə istifadə edilir.
Kök şirəsinin orqanizm üçün nə qədər faydalı olduğunu bu zəngin vitaminlər kompleksini istifadə edənlər daha yaxşı bilir.
Noxud ən qədim bitkilərdən biridir. Qurumuş noxud hətta qədim ehramlarda tapılırdı.
Tikanlı subtropik bitki olan əzgil qədim zamanlarda möcüzəli və sehrli ağac sayılırdı.
Sarımsaq insan sağlamlığı üçün vacib olan ən faydalı qidalar arasında yer alır.
Koreya alimləri araşdırmalar zamanı aşkar ediblər ki, hər gün 40 qr pendirin istehalkı ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini xeyli azaldır.
Payızda yetişən faydalı meyvələrdən biri də xurmadır. Xurma ağacı çox məhsuldardır və onu qışda torpaq yuxuda ikən əkmək daha yaxşıdır, çünki yaz fəsli gələndə ağac artıq yeni məkanda inkişaf etməyə başlayır.
İnsan sağlamlığı baxımından önəmli bir yer tutan innab qədim dövrlərdən etibarən alternativ tibb vasitəsi kimi istifadə edilib.
Alimlər almanın tərkibində dərini cavanlaşdıran, qan dövranını yaxşılaşdıran, immuniteti gəcləndirən mürəkkəb element aşkar ediblər.
"The Independent" qəzetində dərc olunmuş bir məqalədə deyilir ki, darçın insanlarda piyin əridilməsi prosesinə xeyli kömək edə bilər.
Həddindən artıq bişən yumurta insan sağlamlığına ziyan verə bilər.
Üzüm, tut və keçibuynuzundan hazırlanan bəhməz səhər süfrəsinin nemətləri arasında yer almaqla yanaşı dərman kimi də istifadə edilir.
Böyük Britaniya alimləri eksperiment zamanı köhnə hüceyrələri cavanlaşdıran üsul aşkar ediblər. Alimlər bunu hətta "möcüzə" adlandırıblar.