Elm adamları xərçəng xəstəliyinin müalicəsi mövzusunda ümidverici bir kəşfə imza atıblar.
Tərkibində A, B, C vitaminləri, fol və pantoten turşusu, kalium, dəmir, maqnezium, yod, mis sink və bir çox digər minerallar, orqanik turşular, pektinlər, qidalı liflər olan çuğundurun orqanizmə faydaları çoxdur.
Alimlər həftədə iki dəfə noxud qəbul etməyi məsləhət görürlər.
Londonun Frensis Krik universitetinin alimləri mədəni xərçəngdən qoruyan maddə tapıblar.
Çin alimlərinin 16 ildir davam edən tədqiqatı başa çatıb.
1. İltihabı sağaldır. Omega 3 və omega 6 kimi doymamış yağlar ilə qoz revmatizm və digər iltihablı xəstəliklərə tutulma riskini əhəmiyyətli dərəcədə azaldır.
Cücərdilmiş buğda çox qiymətli qidalı məhsuldur. Bir çox ölkələrdə cücərdilmiş buğda supermarketlərdə və ya xüsusi dükanlarda "müalicəvi qida" qeydi ilə satılır.
Ananas çox ləzzətli və faydalı meyvədir. Vitamin və mineral mənbəyi olaraq ən sağlıqlı meyvələr arasında yer alan ananasın yararları sadəcə meyvəsində deyil, qabığında da çox miqdarda var.
Niderland alimləri sübut edir ki, xüsusi əks-göstərişlər olmadığı halda gündə 2 yumurta yemək çox faydalıdır.
1. Ürək sağlamlığını dəstəkləyir: Cəmiyyətimizdə görülən ürək xəstəliklərinin ən mühüm səbəbi yüksək xolesterin və doymuş yağlardan zəngin qidalanma tipidir.
Qarğıdalı A. B və E vitamini baxımından zəngin bir bitki mənşəli mənbədir.
Səhər içdiyimiz çay və qəhvə orqanizmi tonuslaşdırır, insanı daha gümrah edir.
Arterial hipertenziya (hipertoniya) insan həyatını qısaldan əsas xəstəliklərdən biridir.
Hələ 2500 il bundan əvvəl insanlar sarıkökün güclü müalicəvi xüsusiyyətlərini bilir və onlardan istifadə edirdi.
Yatmazdan əvvəl ağır qidaları yemək ziyanlıdır. Lakin acqarına yatmaq da düzgün sayılmır.
Amerika alimləri gavalını qidalanmaya tez-tez daxil etməyi tövsiyə edir.
Üzüm ən fayadalı giləmeyvədir desək yanılmarıq. Bunun səbəbi üzümün olduqca zəngin kimyəvi tərkibidir.
İldən ilə bütün dünyada xərçəng xəstəliyinə tutulan insanların sayı dayanmadan artır.
İnsan fiziki və zehni işlə məşğul olduqca yorğunluq hiss edir.
Türkiyəli dietoloq Fevzi Özgönül qara gavalının susuzluğu yatıran faydalı meyvə olduğunu bildirib.
Kartofa bənzəyən bu qeyri-adi göbələk bütün dünyada ən bahalı və delikates məhsul sayılır.
Kəklikotunun xoş qoxusu, görünüşü və dadından əlavə, orqanizm üçün inanılmaz faydaları var.
ABŞ alimləri aşkar ediblər ki, 1 stəkan çuğundur şirəsinin gündəlik istehlakı beyində qocalma və dağılma proseslərini ləngidir və beyinin qan dövranını yaxşılaşdırır.
Qaraciyərin yenilənməsində sağlam qidalanma böyük əhəmiyyət daşıyır.
Reyhan bitkisinin insan orqanizminə faydalarını saymaqla bitib-tükənməz.
Alimlər insan həyatını uzatmağa kömək edən məhsulların adını açıqlayıb.
Çinli alimlərin fikrincə, balıq və digər omeqa-3-polidoymamış yağ turşuları ilə zəngin qidaların yeyilməsi bütün səbəblərdən baş verə biləcək ölümləri azaltmağa kömək edir.
Biz xəstələndiyimiz zaman çalışmalıyıq ki, yediyimiz yeməklərlə, içdiyimiz içkilərlə müalicə tapaq.
İnsanlar hələ qədim zamanlardan qarpızın faydaları barədə bilirlər.
Publika.Az xəbər verir ki, qaynar çay balın və limonun faydalı xassələrini öldürür.