Mədə və bağırsağı xərçəngdən qoruyan 2 adi məhsul

Tomat sousu və təbii ketçup mədə və bağırsaq xərənginin riskini azaldır.

TASS informasiya agentliyi xəbər verir ki, bunu Valensiya Politexnik Universiteti (İspaniya) alimləri sübut ediblər.   

Pomidorların tərkibində güclü antioksidant likopin var. Bu maddə orqanizmə xərçəng əleyhinə təsir edir, xərçəng hüceyrələrinin yayılmasını ləngidir.

Pomidor sousu və ketçupun hazırlanması zamanı pomidorlar termik emal olunur. Bunun nəticəsində likopinin miqdarı xeyli artır.

Bundan əlavə likopin bağırsaqlarda faydalı bakteriyaların çoxalmasını stimullaşdırır, bağırsaqların mikroflorasına müsbət təsir edir.

Məhz bütün sadaladığımız faydalı xüsusiyyələrə görə tomat sousu və ketçup mədə və bağırsaqları xərçəngdən qoruyur.     

Həmçinin likopin maddəsi ürək və damarları qoruyur, ateroskleroz, infarkt və insultub riskini azaldır.


loading...

Sizdə baş ağrısı, ürəkbulanması, qusma varsa... Beyin şişlərinin səbəbləri, simptomları və müalicəsi

HƏKİMLƏR

Nailə Əhmədova

Nailə Əhmədova

Fizioterapevt

Müalicəvi bədən tərbiyəsi üzrə həkim, fizioterapevt İş stajı - 33 il

Ətraflı...
Vaqif Yaqubov

Vaqif Yaqubov

Manual terapiya

Vertebro-nevroloq, manual terapevt Tibb üzrə fəlsəfə doktoru İş stajı – 15 il

Ətraflı...
Ellada Sarıyeva

Ellada Sarıyeva

Ginekologiya

Mama-ginekoloq Tibb üzrə fəlsəfə doktoru İş stajı: 26 il

Ətraflı...

 


Яндекс.Метрика