Pomidoru yedikdən əvvəl qızardın. Belə daha faydalıdır

Əksər meyvə və tərəvəzləri çiy halda yemək daha faydalı sayılır ki, yüksək temperaturlar onların tərkibində olan faydalı maddələrin qısmən dağılmasına səbəb olur. Lakin pomidora bu aid deyil.

Mütəxəssislər pomidoru çiy şəkildə deyil, yağda, sobada, qrildə qızardılmış və ya pörtlədilmiş şəkildə yeməyi tövsiyə edirlər. Məsələ burasındadır ki, pomidorun tərkibində olan çox faydalı maddə likopinin miqdarı termik emaldan sonra əhəmiyyətli şəkildə artır.

Saglamolun.az xəbər verir ki, likopin ürək və damarların sağlamlığını qoruyan ən effektli antioksidantdır - "pis" xolesterinin səviyyəsini aşağı salır, damarlarda iltihabı və bununla da aterosklerozun riskini azaldır. Bildiyimiz kimi, damarların  qənimi olan ateroskleroz ürək-damar sistemi xəstəliklərinin əsas səbəbidir.

Həmçinin likopin güclü xərçəng əleyhinə vasitədir. Bu xüsusilə prostat vəzi, ağciyər, qadınlarda süd vəzi xərçənginə aiddir.

Saglamolun.Az




loading...

TƏZYİQİ DƏRMANSIZ SALMAQ ÜÇÜN ƏN ASAN ÜSUL

HƏKİMLƏR

Elçin Zodanov

Elçin Zodanov

Plastik cərrahiyyə

Plastik cərrah İş stajı - 5 il

Ətraflı...
Həmidə Səlimzadə

Həmidə Səlimzadə

Allerqologiya

Həkim-allerqoloq İş stajı - 8 il

Ətraflı...
Vüsal Cəfərov

Vüsal Cəfərov

Uşaq cərrahiyyəsi

Uşaq cərrahı və uşaq uroloqu İş stajı - 9 il

Ətraflı...

 


Яндекс.Метрика