Xoşbəxtlik verən qidalar – SİYAHI

Soyuq fəsillərdə gün şüalarının az olması insanların əhvalına mənfi təsir edir, depressiya halları artır.

Belə olduqda bəzilərimiz özümüzü yaxşı hiss etmək üçün əlüstü nəsə yeməyə başlayırıq. Həqiqətən bəzi qidaların tərkibində olan maddələr orqanizmdə xoşbəxtlik hormonu sayılan serotoninin ifrazını stimullaşdırır. Lakin bu xoşbəxtlik hissini bəxş edən qidaları yeyərkən miqdarına nəzarət etmək lazımdır, yoxsa bu dəfə köklük stresindən əziyyət çəkməyə başlayarıq.

Foodinfo.az xoşbəxtlik qidalarının siyahısını təqdim edir:

- Acı şokolad;

- Banan;

- Qoz;

- Günəbaxan tumu;

- Quru əncir;

- Yaşıl noxud;

- Pendir;

- Badam;

- Avokado;

- Acı bibər;

- Sarımsaq;

- Bal.

Saglamolun.Az

............




loading...

HƏKİMLƏR

Aynur Səfiyeva

Aynur Səfiyeva

Proktologiya

Ümumi cərrah, kolorektal cərrahiyyə üzrə mütəxəssis Avropa Koloproktoloji Assosiasiyasının ilk milli...

Ətraflı...
İlahə Quliyeva

İlahə Quliyeva

Ginekologiya

Cərrah, mama-ginekoloq Tibb üzrə fəlsəfə doktoru (mamalıq və cərrahiyyə ixtisası üzrə)

Ətraflı...
Ellada Sarıyeva

Ellada Sarıyeva

Ginekologiya

Mama-ginekoloq Tibb üzrə fəlsəfə doktoru İş stajı: 26 il

Ətraflı...

 


Яндекс.Метрика