Qırmızı düyünün faydaları

Qırmızı düyü digər düyülərin arasında ən faydalı sayılır.

Şokoladın sakitləşdirici təsiri aşkar olunub

Avstraliya alimləri yeni araşdırma nəticəsində belə qərara gəliblər ki, polifenol maddələrlə zəngin olan tünd şokoladın qəbulu insana sakitləşdirici təsir edir.

Bu qidalar öd kisəsini sağlam saxlayır

Həzm proseslərində iştirak edən qatı acı maye öd qaraciyərdə istehsal olunur.

Turşəngin faydaları və ziyanları. Bu insanlar yeməməlidir!

Turşəng çox faydalı göyərtidir. Türşəng müxtəlif vitamin və minerallarla zəngindir.

3 faydalı ənənəvi yağ - kərə, əridilmiş və piy!

Əsrlər boyu əcdadlarımızın faydalandığı bir sıra ənənəvi yağlara 50 ildən artıq bir vaxt ərzində müasir tibb tərəfindən “zərərli” damğası vurularaq insanlara rasionlarından çıxarılması tövsiyyə edilirdi.

Sağlamlıq və gözəllik üçün KEFİR KOKTEYLLƏRİ. Reseptlər

Kefir çox faydalı içkidir. Kefiri "uzunömürlülərin içkisi" adlandırırlar.

Qocalmanı ləngidən şokolad hazırlanıb

Rus alimləri qocalmanı ləngidən şokolad hazırlayıblar.

Darçının müalicəvi xüsusiyyətləri. RESEPTLƏR

Ətirli darçın adətən şirniyyatların, ət xörəklərin bişirilməsi zamanı istifadə olunur. Lakin bir çox insanlar bilmir ki, darçın həm də güclü müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir.

Orqanizmi ziyanlı maddələrdən təmizləyən bitki

Yer armudu (topinambur) olduqca faydalı bitkidir.

Brokkoli kələmi - müalicəvi tərəvəz

Brokkoli çox faydalı və müalicəvi məhsuldur. Təəssüf ki, bu tərəvəz bizdə çox populyar deyil.

Günəbaxan tumlarının FAYDALARI və DÜZGÜN QƏBULU

Günəbaxan tumları ən sevimli məhsullardan biridir. Onlar həmçinin çox faydalıdır.

Gündə bir ovuc ləpə görün nəyə qadirdir!

Badam, qoz, fındıq, keşyu, püstə, makadamiya və s. müxtəlif faydalı maddələrin əsl zəngin anbarıdır.

Ərik qurusunun faydaları. MÜALİCƏVİ RESEPTLƏR

Ərik qurusu çox faydalı müalicəvi məhsuldur.

Vanil - həm ədviyyat, həm də dərman


Bu ətirli ədviyyat bütün dünyada tanınır. Vanil müxtəlif mətbəxlərdə şirniyyatlara, içkilərə, hətta ət xörəklərinə əlavə olunur.

Darçınla alma çayı. Çox faydalı!

Alma çayı bir çox ölkələrdə ən populyar içkilərdən biri sayılır. Belə hesab olunur ki, bu çayın vətəni Türkiyədir.

Həftədə neçə dəfə ət yemək olar? Həkim tövsiyələri


Ət insanın sağlamlığı üçün ən lazım olan məhsullardan biridir. Ət insan orqanizmi üçün həyati vacib olan züllların mənbəyidir.

Kivi mürəbbəsi - qeyri-adi dad

Kivi qeyri-adi dada və xarici görünüşə malik olan meyvədir. Kividən çox dadlı mürəbbə hazırlamaq olar.

Yaşıl kokteyl - həm detoks, həm də arıqlama. RESEPTLƏR

Hal hazırda yaşıl kokteyllər dəbdədir. Bir çox diyetoloqlar bu kokteylləri öz pəhrizlərinə daxil edirlər.

Qırmızı soğanın nadir faydaları

Mütəxəssislərin fikirinə görə, qırmızı soğan ağ soğandan daha faydalıdır.

1 günlük alma pəhrizi. Bağırsaqların təmizlənməsi

Müasir insanların əksəriyyəti düzgün qidalanmır, təmiz su içmir, azhərəkətli həyat sürür, tez-tez streslərə məruz qalır və s.

Çörəyin faydası və ziyanı. Çox vacib bilgilər!

Çörək tək qida deyil. Çörək bolluğun, rifahın rəmzidir.

Əsl molokan kələminin resepti. Həm dadlı, həm faydalı!

Duzlu kələm çox faydalı məhsul sayılır.

Duzlu kələmin bilmədiyiniz faydaları

Duzlu kələm soyuq fəsillərdə bizi bir çox vitamin və minerallarla təmin edə bilər.

Ananasın bilmədiyiniz faydaları - ürəyi gücləndirir, arıqladır...

Ananas çox zəngin kimyəvi tərkibə malikdir. Ananas A, PP, C , B qrupu vitaminlər, bir çox vacib minerallar (kalium, maqnezium, fosfor, yod, sink, mis, dəmir və s.), orqanik turşular, fermentlər, liflərlə zəngindir.

Qara istiot nə ilə faydalıdır?

Dünyada ən populyar ədviyyatlardan biri olan qara istiotun vətəni Hindistan və Misirdir.

Kokosun bilmədikləriniz faydaları

Kokos çox faydalı və müalicəvi məhsuldur. Hal hazırda biz də bu məhsuldan faydalana  bilirik.

Özünüzü xoşbəxt hiss etmək istəyirsinizsə, bunları yeyin!

Alimlər sübut edib ki, qəbul etdiyimiz qidalar bizim əhvalımıza böyük təsir edir.

Qara gavalının faydaları. Müalicəvi reseptlər

Quru meyvələr orqanizm üçün çox faydalıdır. Onların tərkibində müxtəlif vitaminlər, minerallar, bioloji aktiv maddələr var.

Qəhvə bir çox xəstəliklərin qarşısını alır. YENİ ARAŞDIRMALAR

Qarvard Universitetinin alimləri uzunmüddətli araşdırmalar nəticəsində belə nəticəyə gəldilər ki, qəhvənin daim qəbulu (təbii ki, söhbət təbii və keyfiyyətli qəhvədən gedir) bir çox xəstəliklərinin qarşısını alır.