Ürəyimiz üçün ən faydalı meyvələrdən biri

Bu ekzotik meyvə bizim qidalanmamızda çox geniş istifadə olunur. Biz əsasən 1 növ banan tanıyırıq və bu meyvə bizdə çiy vəziyyətdə yeyilir və ya kokteyllərin, şirniyyatların hazırlanmasında istifadə olunur.

Qaraciyəri təmizləyən və bərpa edən tərəvəzi tanıyın!

Tam əminliklə deyə bilərik ki, bu tərəvəz qara ciyər üçün ən faydalı məhsullardan biridir.

Yaşıl alçanın faydaları - VİDEO

Yaşıl alçanın bir çox faydalı xüsusiyyətləri var.

Mərci - həm dadlı, həm faydalı

Mərci qədim vaxtlardan insanların qidalanmasına daxil idi. Mərcini Babildə, Qədim Misirdə becərirdilər. Qazıntılar zamanı qədim şəhərlərdə arxeoloqlar qablarda mərci tapırdılar.

Cəfərinin 9 faydalı xüsusiyyəti

Cəfəri çox zəngin kimyəvi tərkibə malikdir. Cəfəridə A, C, B qrupu, PP, fol turşusu kimi əvəzsiz vitaminlər, müxtəlif faydalı mikroelementlər (dəmir, kalium, kalsium, maqnezium, fosfor, natrium və s.), efir yağları, zülal, fermentlər və s. var.

Qatığın çoxsaylı faydaları

Böyüklərin əksəriyyəti təbii süd içə bilmir - bu onlarda köpə, qarın ağrılarına və digər xoşagəlməz hisslərə səbəb olur.

Zirincin faydaları

Zirinc kulinariyada geniş istifadə olunur. Lakin insanların bir çox hissəsinin bu giləmeyvənin faydalı xüsusiyyətləri haqqında xəbəri yoxdur.

Keçi südünün faydaları

Qədimdə keçi südü müalicəvi vasitə kimi istifadə olunurdu. Keçi südünün müalicəvi xüsusiyyətləri dahi Hippokratın əsərlərində qeyd olunur.

Keşnişin faydası

Keşniş ən faydalı göyərtilərdən biri sayılır. Keşniş və onunun toxumları ta qədimdən tibbdə çox geniş istifadə olunurdu. Keşnişin köməyi ilə baş ağrıları, yuxusuzluğu  müalicə edirdilər.

Noxud bağırsaqları qurdlardan təmizləyir

Noxud zülallarla zəngindir. Bu zülallardan orqanizmdə əvəzolunmaz aminturşular sintez olunur.

Şabalıd - damarların dərmanı

Digər çərəzlərlə müqayisədə şabalıd azkalorilidir. Bəzi çərəzlərin 100 qr-da 400, hətta 500 kkal olur, 100 qr şabalıdda isə 180 kkal var.

Ballı nanə çayı əsəblərinizi sakitləşdirəcək

Müasir şəhər həyatında sakit əsəblərə sahib olmaq olduqca çətindir. Çoxlarımız isə elə düşünürük ki, mümkünsüzdür.

Şüyüdün müalicəvi xüsusiyyətləri

Adi şüyüd və onun toxumları çox təsirli müalicəvi xüsusiyyətlərə malikdir. Məhz bu səbəbdən şüyüd və onun toxumları əczaşılıqda müxtəlif dərman preparataların tərkibində istifadə olunur.

Adi çayın müalicəvi xüsusiyyətləri

Gündə içdiyimiz adi qara çay həmçinin çox effektli profilaktik və müalicəvi vasitədir.

Yerkökünün faydası

Yerkökü ən faydalı tərəvəzlərdən biri sayılır. Yerkökü beta-karotinin miqdarına görə tərəvəzlər arasında birinci yerlərdən birini tutur.

Smuzi - faydalı dietik kokteyl

Smuzi müxtəlif meyvə, tərəvəz, hətta göyərtidən hazırlanan qatı kokteyldir.

Kartof nə ilə faydalıdır

Bütün dünyada kartof, demək olar, ən yayılmış və populyar tərəvəzdir. Kartof ilk dəfə Avropaya XVIII-сi əsrdə düşdü.

Çuğundurun bağırsaqlara faydası

Qış aylarında əsas vitamin mənbələri olan meyvə və tərəvəzlərin sayı məhdudlaşır. Bu vəziyyətdə kələm, kartof, kök, çuğundur kimi tərəvəzləri tez-tez qəbul etmək lazımdır.

Sağlam və cavan qalmaq istəyənlərin məhsulu - TƏBİƏTİN MÖCÜZƏSİ

Bütün bitki yağlarının arasında qoz yağını faydalı xüsusiyyətlərinə görə təbiətin möcüzəsi adlandırmaq olar.

Ağ turpun faydası

Bu tərəvəz nadir xüsusiyyətlərə malikdir. Fitonsidlərlə zəngin olan ağ turp immuniteti möhkəmləndirir, orqanizmin virus və mikroblara qarşı davamlılığını artırır.

Ekzotik meyvələrin faydası

Dükanlarda hər mövsümdə müxtəlif ekzotik meyvələri tapmaq olur. Bu meyvələrin müxtəlif faydalı xüsusiyyətləri və həmçinin əks-göstərişləri var.

Kələmin faydası

Kələm ən faydalı tərəvəzlərdən biridir. Kələm C vitamini ilə xüsusilə zəngindir.

Gül kələminin faydası

Təəssüf ki, bu faydalı tərəvəz bizdə geniş istifadə olunmur.

Kakaonun xeyiri

Kakao Avropada XVI əsrdən başlayaraq tanınır.

Toyuq bulyonunun xeyiri

İlk növbədə nəzərinizə çatdıraq ki, yalnız kənd toyuğundan bişirilmiş bulyon insan orqanizmi üçün xeyirli ola bilər.

Dəfnə yarpağının nadir müalicəvi xüsusiyyətləri

Dəfnə yarpağı adətən ədviyyat kimi istifadə olunur - isti və soyuq yeməklərə, turşulara əlavə olunur.

Xardalın müalicəvi xüsusiyyətləri

Xardal və onun xeyirli xüsusiyyətləri insanlara qədim vaxtlardan məlumdur.

Qış fəslinin vitamin mənbələri

İnsan orqanizmi daim ona lazım olan vitamin və mikroelementləri almalıdır.

Darçın - təbii antibiotik

Darçın dünyada ən tanınmış və yayılmış ədviyyatlardan biridir.

Balqabağın faydası

Balqabaq çox zəngin mineral tərkibə malikdir. Burada C, E, PP, K, B qrupu vitaminləri, mineral və mikroelementlər (dəmir, mis, kalium, ftor, sink, kalsium), fruktoza, pektin maddələri var.