Şəkərli və yağlı qidaların istehlak edilməsi, yemək yeyərkən televiziyaya baxılması kimi davranışlar "yemək yaddaşını" zəiflətdiyi və növbəti yeməkdə daha çox yemək qəbuluna yol açır.
Ümumdünya Səhiyyə Təşkilatının (ÜST) ekspertlərinin fikrinə görə, emal olunmuş palma yağınının müntəzən istehlakı piylənmə və ürək xəstəliklərinin riskini artırır.
Palma yağından istifadə piylənmə və qlobal miqyasda xroniki xəstəliklərin inkişafına gətirib çıxarır, onun istehsalı isə təbiətə düzəlməz zərər vurur.
Metabolizm orqanizmdə gedən ən vacib proseslərdən biridir.
Artıq çəkidən xilas olmaq və qarnınızdakı piyləri əritmək istəyirsiniz?
Akademik Boris Vasilyeviç Bolotov özünün sistemi ilə sübut edib ki,orqanizmin özünün müəyyən maddələri sintez etməsi ilə biz köhnə, yararsız hüceyrələri yenisi ilə əvəz edib, bioloji cavanlıq əldə etmək olar.
Canlı orqanizmdə rast gəlinən çoxlu sayda müxtəlif üzvi birləşmələrin içərisində zülallar mühüm əhəmiyyətə malikdir.
Çox vaxt insanlarda kəskin və ya stresslə bağlı yuxusuzluq müşahidə olunur.
Kreml xəstəxanasının eks-baş həkimi, Rusiyanın tanınmış iş adamlarının və siyasi elitasının müalicə aldığı M. E. Jadkeviça adına şəhər klinikasının rəhbəri - Aleksandr Myasnikov hesab edir ki, istehsal edilən dərmanların immunitetə heç bir təsiri yoxdur.
Bəzən hətta yaxşı gigiyena pis bədən qoxusundan xilas etmir.
Mütəxəssislər sübut edir ki, evdə ayaqyalın gəzmək sinir sistemi üçün çox ziyanlıdır.
Şlezviq-Qolstayn Universitetinin (Almaniya) Tibb mərkəzinin alimləri sübut edir ki, qalstuk taxmaq beyin qan dövranına mənfi təsir edir.
Kanadalı alimlərin tədqiqatı göstərib ki, qrip zamanı hərarətin süni şəkildə aşağı salınması sağalmaya maneçilik törədir, xəstəliyin daha da uzanmasına səbəb olur.
Türkiyəli həkimlər bir sıra ağartı məhsullarının ət və ətdən hazırlanan qidalar ilə yeyilməsinin ziyanından söz açıb.
Saglamolun.az Rusiya KİV-lərinə istinadla xəbər verir ki, Böyük Britaniyada alimlər maraqlı araşdırma aparıblar.
Hər hansı travma və ya yıxılmadan sonra dəridə hematomalar (göyərmələr) əmələ gəlir.
Kaliforniya universitetinin alimləri maraqlı araşdırma ortaya qoyublar.
Su içmək deyəndə məhz SUyu nəzərədə tutmalıyıq - məsələn, qəhvə, çay, meyvə şirələri, meyvə içkilər və digər içkilər su demək deyil!
Arterial təzyiqi normada saxlamaq çox vacibdir.
Tərkibində güçlü antioksidantlar olan çay xolesterolu azaldır, ürək, diabet və şəkər kimi xəstəliklərə qarşı qoruyucu qüvvəyə malikdir.
İstifadə etdikdən əvvəl suyu mütləq qaynatmaq lazımdır.
Qış mövsümü əsas da müxtəlif viruslarla yadda qaldı. Bu xəstəliklərin başlıca əlaməti isə qızdırmadır.
Almaniya alimləri sübut ediblər ki, səhər yeməyini yeməyənlərdə 2-ci tip şəkərli diabet və ürək xəstəliklərinin riski xeyli artır.
Metabolik cərrahiyyə mütəxəssisi Gurdal Ören suyun bədən üçün əhəmiyyətindən danışıb və gündə nə qədər su içmək lazım olduğu barədə məlumat verib.
Professor, bolqar genetik, onlarla kitabın müəllifi və bütün dünya üzrə - 63 ölkənin 200 universitetində mühazirələr oxuyuan Uilyam Memerski əmin edir ki, insan xəstəliklərinin yaranmasının 66 faizi seçdiyi qidalardan asılıdır.
Zəncəfil kökü möcüzəli bitkidir. Onun faydalı xüsusiyyətləri saymaqla bitmir.
Plastiklər istifadəsi hər gün bir az daha artan və təbiətdə uzun illər məhv olmayan maddələrdir.
Ankara Universitetinin Qida Təhlükəsizliyi universitetinin professor Nevzat Artık alınan toyuqlardan istifadə zamanı diqqətli olmağa çağırıb.
Türkiyəli professor və kardioloq Canan Karatayın sözlərinə görə, qış xəstəliklərindən qorunmaq üçün sadəcə qidalanmaya deyil, həyat tərzinə də diqqət etməliyik.
Məşhur rusiyalı həkim, sovet dövründə 30 il ərzində kosmonavtların sağlamlığına nəzarət edən professor İvan Neumıvakin qeyri-adi müalicə metodikaları ilə tanınır.