Qanda xolesterinin səviyyəsini aşağı salan qidalardan biri də yağlı balıqdır.
Qəbul etdiyimiz qidalar vasitəsilə orqanizmimizə daxil olan zərərli maddələri aşağıdakı yollarla bağırsaqlardan xaric etmək olur.
D vitamini orqanizmdə kalsium və fosfat normasını tənzimləyir. Hər bir insan sentyabrdan maya kimi D vitamini normasını qəbul etməlidir.
Onkoloq Mariya Qrenberqin fikrincə ömür boyu isti içkilər –isti çay, isti qəhvə, hətta qaynar şorba gələcəkdə xərçəng xəstəliyinin inkşafına gətirib çıxarır.
Bəzi insanların şirniyyata qarşı həddindən çox meyilliyi olur.
Çin mütəxəssisləri toyuğun daha zərərli hissələri siyahısına boğaz hissəni də daxil edib.
Psixiatr, psixoterapevt Ruslan Vorobyov xəbərdarlıq edib ki, arxa üstə yatarkən əzələlərin rahatlaması qorxulu nəticələrə gətirib çıxara bilər.
İnsan orqanizmi üçün ən ağır, çətin aylardan biri, həkimlərə görə, hətta ilin ən ağır ayı fevraldır.
Həkim dietoloq Qalina Mezençeva istənilən kolbasanın orqanizm üçün təhlükəli olduğunu bildirib.
Məlum olduğu kimi, qış aylarında infeksion xəstəliklərə yoluxma artır. Son günlərdə demək olar ki, qrip, soyuqdəymə ölkəmizdə ciddi şəkildə geniş yayılıb. Bəs qripə yoluxmamaq üçün hansı profilaktik addımları atmaq olar?
Çox uzun dırnaqlar, süni dırnaqlar, müasir manikür sağlamlıq üçün təhlükəlidir.
Dərindən nəfəs alarkən sinədə yaranan ağrı əsasən qabırğalar, onurğa, diafraqmanın travma alması ilə əlaqəlidir.
Çoxları gün ərzində azı 10 dəfə barmaqlarını “qırır” şaqqıldadır. Bir çoxunuz üçün bu artıq vərdişə çevrilib.
Bədənin yuxarı hissəsində, bel, kürəkdə qaşınma və heç bir səpkinin, yaranın olmaması qaraciyər və ya böyrək problemlərindən xəbər verə bilər.
Azərbaycanda bu qış qripə və soyuqdəyməyə yoluxanların sayı daha da çoxdur.
Britaniya alimləri müasir insanların gündəlik yediyi sevimli qidalarnın xərçəng riskini artırdığını bir daha təsdiq edib.
Bir sıra xəstəliklər var ki, onlar daxildən orqanizmi zədələsə də, özünü büruzə vermir.
Yeni ildə uşaqların və gənclərin ən çox yediyi meyvə mandarindir.
Necə yatmağın insan sağlamlığı üçün faydalı olduğu barədə ən çox araşdırmaları ABŞ-ın Virginia ştatından olan yazıçı və tarix professoru Rocer Ekirx aparmışdır.
Tez hazırlanan məhsullar və hazır şorbalar orqanizmə ziyan verən qidalardır.
Soyuq havada xəstələnməmək üçün yediyiniz və içdiyiniz qidalara da diqqət etməlisiniz.
İmmunitet və ya immun sistem orqanizmə kənardan daxil olan bakteriya, virus, göbələk və s. kimi hər hansı bir yad toxumaya, cismə qarşı mübarizə aparır.