Damarlarda xolesterinin yığılması çox təhlükəli haldır və ürək-damar sistemi xəstəliklərinin əsas səbəbidir.
Paxlalı bitkilər, tam taxılların və qoz-fındığın istehlakı ömrü 10 ildən çox uzadır.
Serotonin, dopamin və endorfin kimi ləzzət hormonlarının çatışmazlığı qüssəyə və vəziyyətin pisləşməsinə səbəb ola bilər.
Arizona universitetinin nevroloqları insanlara qida rasionunda xolinin səviyyəsinin normada olmasına diqqət yetirməyə səslənib.
Amerikalı diyetoloqlar düzgün qidalanma ilə qocalmanı necə yavaşlatmağın yolunu izah ediblər.
Sarıkökün tərkib hissəsi olan kurkumin orqanizmdə xərçəng riskini azaltmağa və şişlərin böyüməsini dayandırmağa kömək edir.
Saglamolun.az tanınmış həkim-fitoterapevt Fizuli Hüseynovun məqaləsini təqdim edir.
Ətin yanında qatıq yemək olmaz deyən bəzi mütəxəssislər var. Maraqlı məqam burasındadır ki, sadəcə deyib keçirlər, ancaq elmi izahını vermirlər.
Araxis və ya yer fındığı ən zərərli çərəzlərdən hesab olunur.
Cincilimdən hazırlanan preparatlar vitamin, bakteriosid, soyuqdəymə, damar genişləndirmə, qan təzyiqini aşağı salma, sidikqovucu, ödqovucu, qankəsici, yarasağaldıcı və s. xüsusiyyətlərə malikdir.
Ömrü uzatmaq üçün ilk növbədə yüksək şəkərli qidalardan – şirin qazlı içkilərdən, tortlardan və s. imtina etmək lazımdır.
Qarabaşaq yarması öz tərkibinə görə unikal və qiymətli məhsuldur. Bütün dənli bitkilər arasında məhz o, tərkibində yüksək miqdarda bitki mənşəli zülal olması ilə qiymətləndirilir.
Feyxoa yodla olduqca zəngindir. Bu meyvədə olan yodun miqdarı demək olar ki, dəniz məhsullarındakı kimidir. Bunu rusiyalı həkim-diyetoloq Yuliya Çexonina bildirirb.
Ürəyin sağlamlığına, yaddaş və idrak funksiyasına müsbət təsir edən 10 müxtəlif meyvə və tərəvəz var ki, onların hamısının ümumi bir rəngi var.
Təbii qış ləzzəti sayılan xurma canlı vitaminlər mənbəyidir.
Amerika alimləri çayın növbəti faydasını aşkar ediblər. Araşdırmalar göstərib ki, çay qidaların qlikemik indeksini və nəticədə qanda şəkərin səviyyəsini azaldır.
Təqdim etdiyimiz qarışıq immuniteti gücləndirir, orqanizmi lazım olan vitaminlər və minerallarla təmin edir. Saglamolun.az bildirir ki, soyuq fəsillərdə bu xüsusilə vacibdir.
Göz ətrafındakı dəri son dərəcə incədir və elastikliyi zəifdir. Bundan başqa, bu hissəni gərgin saxlayan yalnız bir əzələ var.
Qədim zamanlarda amarant dini ayinləri zamanı və həm də qida kimi çox geniş istifadə olunurdu. Əsrlər keçdi, amarant unuduldu və daha çox yabanı bitki kimi tanınmağa başlandı.
"Zeytun yemək bağırsaq sağlamlığını yaxşılaşdırmağa kömək edə bilər".
Amerika Nefroloqlar Cəmiyyəti mütəxəssislərinin fikrinə görə, adi alma böyrəklər üçün “meqa-faydalı” məhsuldur.
İlk növbədə nəzərinizə çatdıraq ki, söhbət, təbii ki, kənd toyuğundan (broyler toyuğundan deyil!) bişirilmiş bulyondan gedir.
Mağazalarda və bazarlarda ən çox satılan mövsüm meyvəsi xurma böyüklər və uşaqlar tərəfindən eyni dərəcədə sevilir.
Stressin azaldılması insan sağlamlığında olduqca böyük rol oynayır. Xroniki stress ürək-damar, endokrin və bir çox digər orqan və sistemlərə mənfi təsir edir, xroniki xəstəliklərin, o cümlədən şəkərli diabet, xərçəng və s. riskini artırır.
Düzgün və sağlam qidalanma zehni qabiliyyətin inkişafına, xüsusən də yaddaşın güclənməsinə bilavasitə təsir göstərir.
Kakao tonuslandırıcı və ətirli içkidir. Kakaonu kakao tozu, süd və ya su ilə hazırlayırlar.
Çərəzlər çox faydalı məhsuldur. Onların tərkibi yağlı turşular və müxtəlif minerallarla (dəmir, kalsium, sink, maqnezium və s.) zəngindir.
Alimlər aşkar ediblər ki, hər gün qatıq yeyən insanlarda ağciyər xəstəliklərinin və xüsusilə də ağciyər xərçənginin riski 20% azalır.
Keçmişdə cəfəri daha çox göyərti kimi deyil, müalicəvi ot kimi istifadə olunurdu. Təbiblər cəfərinin köməyi ilə müxtəlif xəstəlik və pozulmaları müalicə edirdilər.
Kişmiş, quru ərik, xurma, gavalı ən çox yayılmış və ən faydalı quru meyvələrdir.