Bitki yağlarında xolesterin varmı?

Bəzi bitki yağlarının üzərində "xolesterinsiz" ("без холестерина") yazını görmək olur.

Xərçəng əleyhinə təsiri olan və cavanlaşdıran unikal TƏRƏVƏZ

Çuğundur qan təzyiqini azaltmağa, qan damarlarının divarlarını və qaraciyəri gücləndirməyə kömək edir.

Bu xəstələr mütləq sarımsaq yeməlidir - Əzdikdən sonra qəbul edin

Əzib 10 dəqiqə gözlədilmiş çiy sarımsaq və soğanı pəhrizinizə daxil edin. Sarımsaq bakteriya və viruslarla mübarizə aparan ağ qan hüceyrələrinin istehsalını stimullaşdırır.

Böyüklərə süd içmək olar?

Belə hesab olunur ki, əksər böyüklərin orqanizmi süd zülalı olan laktozanı parçalamaq üçün lazım olan fermenti - laktulozanı, demək olar ifraz etmir və bu da böyüklərdə südə qarşı dözümsüzlüyə səbəb olur.

Bal alarkən aldanmayın: Təbii balı tanımağın 5 ÜSULU

Bal ən faydalı və müalicəvi məhsullardan biri sayılır. Lakin bu yalnız təbii bala aiddir. 

Bu çay süd vəzi xərçəngindən qoruyur

Sent-Luis Universitetinin (ABŞ) alimləri araşdırmalar zamanı belə nəticəyə gəliblər ki, Çində ən yayılmış çay növlərindən biri olan ulun çayı süd vəzi xərçəngindən qoruyur.

Depressiya və narahatlığın qarşısını alan 3 MÖCÜZƏ

Amerikalı psixiatr Uma Naydu yaddaşın yaxşılaşmasına kömək edən, depressiya və narahatlığın qarşısını alan məhsulların adlarını açıqlayıb.

Ürəyi qoruyan ən yaxşı vasitə

ABŞ alimləri geniş əhatəli araşdırma nəticəsində ürək-damar sistemini ən yaxşı qoruyan vasitəni təyin ediblər.

Bu şəxslərə mandarin yemək olmaz!

Qışın rəmzi olan mandarin bir çox faydalı xüsusiyyətlərə malikdir: damarları və ürəyi möhkəmləndirir, nəfəs yollarını təmizləyir, stressi azaldır, əhvalı yaxşılaşdırır, mübadilə proseslərini sürətləndirir və s.

Çayın orqanizmə nə kimi faydaları var?

Çayın faydalı olması hamıya məlumdur. Bir stəkan isti çay qışın soyuğunda insanı isidir, xoş ətri yaxşı əhval-ruhiyyə və gümrahlıq verir.

Ən faydalı 3 möcüzəvi şirə: ürəyi təhlükədən qoruyur, yağları əridir

Sağlam qidalanma üzrə amerikalı mütəxəssislər ən faydalı hesab etdikləri şirələrin adlarını açıqlayıblar.

Bu qidalar kalsiumla daha ZƏNGİNDİR

Kalsium sağlam sümüklərin qorunmasında mühüm rol oynayır. Yaş keçdikcə bədəndə bu maddə çatışmazlığı hiss olunur.

Bu məhsul xərçəng və diabetin ehtimalını azaldır

İspan alimlər belə qənaətə gəliblər ki, südün və onun əsasında hazırlanan məhsulların (qatıq, kefir, kəsmik və s.) gündəlik istehlakı bir sıra xəstəliklərin inkişaf riskini azaldır.

Ömrü uzadan içki

Hər gün süd içmək sağlamlığa təsir edə və hətta ömrü uzada bilər.

Zoğalın bu faydalarından da agah olun

Zoğal bitkisi mart ayının ortasında çiçək açmağa başlayır və meyvənin tam yetişməsinə kimi azı 5-6 ay keçir. Hələ bu qədər uzun müddətə yetişən və formalaşan ikinci meyvə ağacı yoxdur.

Necə bilək ki, kərə yağı təbiidir? - 10 ÜSUL

Kərə yağı ən çox istifadə olunan məhsullardan biridir.

Bitki yağlarının xeyri və zərəri: Xarici, yaxud yerli mala üstünlük verək? - ARAŞDIRMA

Satışda yerli istehsal məhsullarının üstünlük təşkil etdiyi sahələrdən biri də bitki yağları sektorudur. Yerli istehsal olan bitki yağlarından istifadə edən böyük bir kütlə var.

Vitamin və minerallarla ZƏNGİN QİDALAR

Vitamin, mineral və antioksidantlarla zəngin qidalar az kalori ilə maksimum qida dəyərinə malik məhsullardır. Həmin qida məhsullarına super qidalar da deyilir.

Bu şəxslərə soğan yemək olmaz

Soğan sağlamlıq problemlərinin siyahısını genişləndirə bilər.

Dadına görə yeyilmir, amma faydası çoxdur

Şamama digər yemiş növləri kimi şirin olmadığından turş və xoşagəlməz dadına görə yeyilmir, ondan mürəbbə hazırlanmır. Lakin ətrinə görə şərbət, desert və bəzi şirniyyatların hazırlanmasında istifadə edilir.

Zəncəfil və sarımsağın YENİ FAYDALARI aşkar olunub

Alimlər zəncəfil və sarımsaqdan istifadənin insanı qocaldan soyuqdəymə prosesinin qarşısının alınmasında müsbət təsirini təsdiqləyirlər.

Qırmızı çuğundurun FAYDALARI

Qırmızı çuğundur ikiillik bitki olub, kökündən istifadə edilən tərəvəzlər qurupuna daxildir. Qırmızı çuğundurun vətəni Aralıq dənizinin sahilləri hesab edilir.

Yemiş yeyənlər bu xəstəliklərdən uzaqdırlar

Yay aylarında qarpızdan sonra ən məşhur meyvə sayılan yemiş bədəni sərinlədir və rahatlıq verir.

Əncirlə süd - 10 dərdə dərmandır

İnsan orqanizminə ən faydalı qidalar sırasında süd, bal, yumurta, əncir və s. bir çox qida məhsullarının adını çəkə bilərik.

Xərçəngin ən yaxşı profilaktikası - Qızardılmış pomidor

Pomidor likopinlə zəngindir. Bu maddə güclü xərçəng əleyhinə təsirə malikdir. Həmçinin likopin ürək-damar sistemi xəstəliklərinin riskini azaldır.

Bişmiş qarğıdalının 12 FAYDASI - Kimlərə yemək olmaz?

Qarğıdalı insanın yetişdirdiyi ən faydalı bitkilərdən biridir. Amerika, Avropa və Rusiyada qarğıdalı yetişən kimi onu müxtəlif variantlarda bişirib süfrəyə qoyurlar.

Dietoloq albalının UNİKAL FAYDALARINI açıqladı

Albalı vitaminlərlə zəngin olmaqdan əlavə, sonsuzluq və ürək-damar xəstəliklərinin öhdəsindən gəlməyə kömək edir.

Sarıkök sayəsində səhhəti yaxşılaşdırmağın 5 ÜSULU

 Dietoloq və həkim Coş Aks sarıkökün faydaları və bu ədviyyatın köməyilə səhhəti yaxşılaşdırmağın beş üsulunu açıqlayıb.

Qırışları azaldır, xərçəngdən qoruyur... - gilasın bilmədiyimiz 7 FAYDASI


Dietoloqlar Samanta Kassetti və Keri Hans Women's Health-ə müsahibələrində gilasın yeddi faydasını açıqlayıblar.

Gün ərzində nə qədər qarpız yemək olar?

Dadlı və faydalı qarpız yay mövsümünün vazkeçilməzidir. Lakin hətta əsasən sudan ibarət olan qarpızı da müəyyən miqdardan çox yemək olmaz.