Bu məhsul xərçəng və diabetin ehtimalını azaldır

İspan alimlər belə qənaətə gəliblər ki, südün və onun əsasında hazırlanan yağlılığı aşağı məhsulların normal ölçüdə qəbul edilməsi bir sıra xəstəliklərin inkişaf riskini azaldır.

Bu barədə “Medical Xpress” portalı “Advances of Nutrition” jurnalında dərc edilmiş araşdırmaya istinadən məlumat yayıb.

Alimlər südün profilaktik xassələrinin yoxlandığı 14 tədqiqatın meta-təhlilini aparıblar. Məlum olub ki, yağlılığı aşağı olan süd məhsullarından, o cümlədən, yoğurtlardan istifadə metabolik sindrom və ikinci növ diabetin inkişaf riskini azaldır.

Bundan başqa, belə məhsulların qəbul edilməsinin kolorektal və sidik kisəsi xərçənglərinin inkişaf ehtimalının azalması ilə bağlılığı tapılıb.

Saglamolun.Az




loading...

Sizdə baş ağrısı, ürəkbulanması, qusma varsa... Beyin şişlərinin səbəbləri, simptomları və müalicəsi

HƏKİMLƏR

Azər Şamilov

Azər Şamilov

Dermatologiya

Dermatoloq-kosmetoloq İş stajı: 14 il

Ətraflı...
Mamed Muradov

Mamed Muradov

Stomatologiya

Stomatoloq, implantoloq İş stajı: 12 il

Ətraflı...
İlahə Quliyeva

İlahə Quliyeva

Ginekologiya

Cərrah, mama-ginekoloq Tibb üzrə fəlsəfə doktoru (mamalıq və cərrahiyyə ixtisası üzrə)

Ətraflı...

 


Яндекс.Метрика