Soğanın sobada bişirilməsi zamanı onun faydalı və müalicəvi xüsusiyyətləri artır.
Sizə soğan və sarımsaqla inhalyasiya üsulunu təqdim edirik. Bu çox sadə və eyni zamanda effektli vasitədir.
Zəncəfil hələ qədim zamanlarda dərman kimi istifadə olunurdu. Qədimdə təbiblər zəncəfilin köməyi ilə mədə, beyin xəstəliklərini, müxtəlif ağrıları, iltihabları müalicə edirdilər.
Hilin faydaları saymaqla bitmir. Bu möcüzəvi ədviyyat orqanizmə mikrob, virus və iltihab əleyhinə təsir edir, həzm proseslərini yaxşılaşdırır, arıqlamağa kömək edir, orqanizmi cavanlaşdırır və s.
Çobanyastığı ən populyar müalicəvi bitkilərdən biridir. Bunun səbəbi çobanyastığının geniş müalicəvi xüsusiyyətləridir.
Müasir insanların bir çoxu stress, sinir gərginliyi və bunların nəticəsi kimi müxtəlif yuxu pozulmalarından əziyyət çəkir.
Badam hələ qədim zamanlardan kişilərdə cinsi gücünü artıran vasitə kimi tanınır.
Payızın, soyuq ayların ən çox istifadə olunan meyvələrindən biri də heyvadır. Heyvanın faydaları çoxdur.
Havanın soyuması öskürək hallarının artmasına səbəb olur. Öskürək orqanizmin təbii qoruyucu mexanizmidir.
Kəndalaş - qalın sürünən kökü ilə seçilən çoxillik otdur. Azərbaycanın hər bölgəsində bitir.
İstənilən mövsüm arıqlamaq üçün əlverişli sayılır.
Keçibuynuzu bəhməzi çox faydalı təbii müalicəvi vasitədir. Onun tərkibində bir çox orqanizm üçün vacib maddələr var – xolin, orqanik turşular, kalsium, maqnezium, marqans, dəmir, pektin, büzücü maddələr, vitaminlər və s.
Hələ qədim zamanlarda çinlilər badyanın faydalarını bilirdi və sağlamlıq üçün istifadə edirdi. Çin təbibləri badyanı "nəfəs və düşüncələri tərəvətləndirən ədviyyat" adlandırırdı.
Meymun alması (digər adlar - Adəm alması, maklyura) adlanan yaşıl yumru meyvələrə Bakı və rayonların parklarında tez-tez rast gəlinir.
Narın faydaları haqqında çoxlu sayda məqalə və kitablar yazılıb. Antioksidant, vitamin, mineral, büzücü və s. faydalı maddələrlə zəngin olan nar həqiqətən şəfa mənbəyidir.
Payızda ürək üçün ən faydalı giləmeyvələrdən biri olan yemişan yetişir.
Çəmən otu (digər dillərdə - xelba, xilba, fenuqrek, şambala və s.) bütün dünyada tanınır və həm müalicəvi məqsədlərlə, həm də qidalanmada geniş istifadə olunur.
Böyrəklər hormon istehsalı və qanın kimyəvi tarazlığına görə, cavabdehlik daşıyan əsas orqandır. Orqanizmin çirklənməsi zamanı böyrəklərdə selik, qum və daşlar yaranır.
Badımcan mətbəximizdə çox istifadə olunan ən faydalı məhsullardan biridir. Ondan demək olar ki, bütün fəsillərdə çox istifadə olunan tərəvəzdir.
Hələ qədim zamanlardan insanlar daha çox yaşamaq və qocalmamaq üçün vasitələr axtarır.
Alaq otu kimi tanıdığımız yatıq qanqal əslində olduqca faydalı müalicəvi bitkidir.
Qədim dərman bitkisi olan dəfnə təbiblərin "otların şahı" adlandırdığı bir vasitədir.
Saglamolun.az tanınmış fitoterapevt Fizuli Hüseynovun məqaləsini sizə təqdim edir.
Yağı otu xalq təbabətində "kişi otu" sayılır. Yağı otunun kişi sağlamlığı üçün faydalı xüsusiyyətləri ənənəvi tibdə də təsdiq olunub.
Son vaxtlar Günəşdə aktivliyin artması nəticəsində insanlar tez-tez maqnit qasırğaların təsirinə məruz qalır.
Zeytun yarpağı hələ çox qədimlərdən müalicə məqsədi ilə istifadə olunub amma bu yarpaq haqqında həmişə araşdırmalar aparıldığından məlumatları da yeniləmək lazımdır.
Tanınmış belorusiyalı fitoterapevt Evgeniy Şmerko orqanizmi təmizləmək və möhkəmləndirmək məqsədi ilə müxtəlif ot qarışıqlarından istifadə etməyi tövsiyə edir.
Son dövrlər stres, əsəb və digər səbəblər kişilərdə cavan yaşlardan cinsi zəifliyi və impotensiyaya səbəb olur.
Mifologiya və inanclarda üzərliyə olan inam onun bəd nəzərdən qoruması ilə bağlıdır.
Ət otu (mayoran) mətbəxdə ən tez-tez istifadə olunan ədviyyatlardan biridir.