Koronavirusa qarşı peyvənddən əvvəl və sonra BUNLARI ETMƏYİN. Vacib məlumat
Yaxın günlərdə ölkəmizdə koronavirusa qarşı peyvəndlənməyə başlanılacaq.
Uşaq xəstələnəndə hamımız bu səhvləri edirik! Pediatrdan qadağalar
Uşaq soyuqdəymə xəstəliyinə tutulanda, valideynlər və xüsusilə də nənə-babalar müxtəlif xalq təbabəti vasitələrinə üz tutur.
İmmunitet nədir? – İmmuniteti artırmaq üçün VASİTƏLƏR
Saglamolun.az oxucularına tanınmış fitoterapevt Fizuli Hüseynovun məqaləsini təqdim edir.
Koronavirusa qarşı peyvəndləmə ilə bağlı VACİB MƏQAMLAR – hazırlıq, əks-göstərişlər...
Yanvarda Azərbaycanda koronavirusa qarşı peyvəndlənmə başlaya bilər. Peyvənd insanın orqaniminə və xüsusilə də immun sisteminə çox ciddi “müdaxilə”dir.
Təmizlik vacibdir, sterillik ziyanlıdır – Tanınmış pediatrdan XƏBƏRDARLIQ
Uşağın immun sistemi ilk illərdə çox fəal şəkildə formalaşır. Ətraf mühitin, qidalanmanın və s. amillərin burada çox böyük rolu var.
Bir çox xəstəlikdən və viruslardan qoruyan bitki - UD HİNDİnin bilmədiyimiz faydaları
Koronavirus pandemiyası dövründə orqanizmin müqavimətini artıran, immuniteti gücləndirən məhsullara maraq daha da artıb. Bu mənada bitkilər, ədviyyatlar da ön sırada gəlir.
Qaynanmış su içməyin bizə faydası varmı?
İnsanların əksəriyyəti suyun kirli olduğunu düşünərək onu qaynadıb içir. Aşağıda yazılanları oxusanız qaynayan zaman suda nələr baş verdiyini öyrənmiş olarsınız.
Qan damarlarının təmizlənməsi
İllər ərzində qan damarlarının divarında müxtəlif zərərli maddələr yığılır. Yığılıb qalmış bu maddələr arteriya damarlarının daralmasına və qanın yaxşı işləməməsinə səbəb olur.
Hamiləlikdə əmələ gələn piqment ləkələrindən necə xilas olmalı?
Hamiləlik zamanı piqment ləkələri estrogen və progestron hormonunun fəaliyyətində baş verən dəyişikliklər səbəbindən əmələ gəlir.
Boğazda ilişmiş balıq sümüyü xərçəngə səbəb ola bilər
Adi balıq sümüyü insanın ölümünə səbəb ola bilər. Saglamolun.az mk.ru-ya istinadla bildirir ki, bu haqda professor Maksim Loxmatov xəbərdarlıq edib.
İmmunitet üçün ən faydalı ƏT növü açıqlanıb
Zülallar immun sisteminin normal fəaliyyətində çox böyük rol oynayır. Məhz zülallardan immunqlobulinlər immun hüceyrələri sintez olunur.
Orqanizmin viruslara qarşı davamlılığını artıran QİDALAR
Rusiyalı həkim-diyetoloq Vera Şaroşkina orqanizmin viruslara qarşı davamlılığını artıran məhsulların adlarını açıqlayıb.
Maska taxanda eynəklərin şüşələri tərləməsin deyə… Yaponların ÜSULU
Hazırda koronavirusdan qorunmaq üçün biz hamımız tibbi maska taxırıq. Belə vəziyyətdə eynək taxan insanlar çox ciddi narahatçılıqla üzləşir - eynəklər tərləyir, görmə pozulur, yıxılma, travma, bədbəxt hadisənin riski artır.
Hər gün qatıq yesəniz aşağıdakıların şahidi olacaqsınız
Mütəxəssislər hər gün qatıq yeməni məsləhət bilir və bunun aşağıdakılara səbəb olduğunu söyləyirlər. Hər gün qatıq yesəniz bədəninizdə bəzi müsbət dəyişikliklər baş verəcək:
Bu çayların möcüzəsinə inanmayacaqsınız - Koronavirusla savaşan ƏN MÜKƏMMƏL VASİTƏLƏR
Koronavirus pandemiyasının tüğyan etdiyi və immun sistemimizi ən yüksək səviyyədə gücləndirməyin zamanı olduğu bu dövrdə təbii antioksidant olan çay əlavələrinə xüsusi ehtiyac duyulur.
Güzgüdə burnunuza baxın - Bu dəyişikliklər xəstəliklərə işarə edir
Üz dərisinin rəngi və vəziyyəti, üzdə qırışlar və s. müxtəlif xəstəliklərə işarə edə bilər.
Koronavirusun müalicəsindən ən TƏHLÜKƏLİ SƏHVLƏR
Ekaterinburq şəhərinin (Rusiya) koronavirus xəstəxanasının adını açıqlamaq istəməyən həkimi kovidin müalicəsi ilə bağlı olan ən ciddi və təhlükəli səhvlər haqqında məlumat verib. Saglamolun.az e1.ru-ya istinadla bu məlumatı oxuculara təqdim edir.
Bu meyvənin qabığı koroanvirusu öldürür
Hazırda dünyanı ələ keçirən koronavirus epidemiyasından xalqı qorumaq üçün səhiyyə təşkilatları bir çox tövsiyələr yayımlayıblar.
Qıcolma zamanı dil qatlana bilər?
5 yaşına qədər uşaqlarda yüksək qızdırma fonunda qıcolmaların (el arasında "sudorqa") baş verməsinə kifayət qədər tez-tez rast gəlinir.
Balı bu məhsullarla birlikdə yeyin – Diyetoloq tövsiyyə edir
Rusiyanın diyetoloq-nutrisioloqlarının Milli assosiasiyasının eksperti həkim-diyetoloq Darya Rusakova bildirib ki, balı az miqdarda və yalnız təbii yoqurt və ya kəsmik kimi məhsullarla birlikdə yemək lazımdır.