CIZILMIŞ TAVADA YEMƏK HAZIRLMAQ XƏRÇƏNG RİSKİ YARADIR

SAĞLAMLIQ, YOXSA PUL?! 

Xərçəng riskini artıra biləcəyi üçün yeməyi cızıqlmış tavada bişirmək olmaz.

Bu barədə rusiya mətbuatına dietoloq Yelena Solomatina məlumat verib.

“Əgər yapışmayan tavanın örtüyü bıçaq və ya çəngəl ilə cızılıbsa, düşünmədən atın.

Bu məişət avadanlığı zədə aldıqda teflonu parçalanmağa başlayır və o, kanserogenə çevrilir.  

Bu da xərçəngin inkişaf riskini artıran birbaşa hallardandır”, - deyə Solomatina vurğulayıb.

Həkim eyni zamanda sağlamlığın təhlükəsizliyi baxımından neytral sayılan keramika, çini qablar

və ya şüşədən hazırlanmış mətbəx avandanlıqlarına üstünlük verməyi məsləhət görür.

Saglamolun.Az