Duzlu qidalara meyliniz artıbsa... 6 TƏHLÜKƏLİ SƏBƏB

Bəzən insanlar hər hansı qidalara (duzlu, şirin, turş) meylin artmasını hiss edirlər. Saglamolun.az bildirir ki, buna diqqətlə yanaşmaq lazımdır.
Ən faydalı bal hansıdır?

Tanınmış rusiyalı qida mütəxəssisi, tibb elmləri doktoru Viktor Konışev АиФ nəşrinə balın faydası və ziyanı haqqında damışıb. Həkimin fikrinə görə, balın bir çox müalicəvi xüsusiyyətləri xeyli şişirdilib.
Dünyanın ən ucuz, təsirli və nisbətən zərərsiz DƏRMANI haqqında BİLMƏDİKLƏRİMİZ

“Aspirin” ticarət adı ilə tanınan asetilsalisil turşusunun tarixi bir çox təsadüflərdən ibarətdir.
Yaddaşı gücləndirmək üçün bunları yeyin!

Artıq yaddaşsızlıq, unutqanlıq yaşlıların üzləşdiri hal deyil. Günümüzdə gənclərdə də bu problemə tez-tez rast gəlinir.
Ömrü uzadan ÇAY

Alimlər yaşıl çayın ömrü uzatdığını qeyd edir. Aparılmış təcrübənin nəticələrinə görə, içkinin uzun müddətli istifadəsi ürək xəstəliklərindən yaranan ölüm riskini azaldır.
Burun damcıları və spreylərin ÖLÜMCÜL TƏHLÜKƏSİ

Zökəmin müalicəsində əsasən damardaraldıcı burun damcıları və spreylərindən istifadə olunur.
Məşhur həkimdən səhər yeməyi ilə bağlı VACİB AÇIQLAMA

Xəbər verdiyimiz kimi, dünya şöhrətli həkim Mehmet Öz səhər yeməyinin əhəmiyyətsiz olması haqqında iddialı açıqlamalar vermişdi.
Hamilə qadınlar niyə duzlu qidalar istəyir?

Hamiləlik zamanı bir çox qadınların qida vərdişləri dəyişilir. Bu xüsusilə duzlu qidalara aiddir. Hamilə qadınların əksəriyyəti şorabalar, duzlu krekerlər, duzlu çərəzlər kimi məhsulları həddindən artıq çox yeyirlər.
PSİXOPAT - ən təhlükəli insan tipi. Onu necə tanımaq olar?

Balaca Nərminin vəhşicəsinə öldürülməsi son günlərin ən ağrılı və çox müzakirə olunan mövzulardan biridir. Bunu törədən insan sakit və “normal” birinə bənzədiyi üçün bir çox insanlarda şübhələr yaranıb.
Yüksək təzyiqi salmaq üçün hər gün bunları yeyin!

Alimləri sübut edir ki, yüksək təzyiq insan həyatını qısaldan əsas amillərdən biridir. Yüksək təzyiq ürək və damarları vaxtından tez qocaldır, insult və infarktın riskini qat-qat artırır.
Hansı yumurta daha faydalıdır - qəhvəyi yoxsa ağ?

Yumurta insan orqanizmi üçün ən uyğun qida məhsuludur. Onun tərkibində bütün insan orqanizmi üçün vacib olan maddələr (yağ, zülal, karbohidrat, vitamin, minerallar) ideal şəkildə balanslaşdırırlıb.
Sidiyin bu rəngi ağır xəstəliyə işarədir

Böyük Britaniya onkoloqları xəbərdarlıq edir ki, sidiyin “portağal” rəngində olması mədəaltı vəzi xərçənginin inkişafına işarə edə bilər.
Gözlərimiz niyə YOL ÇƏKİR - Elmi izah

Çox vaxt insanın özündən asılı olmayan səbəblərdən baxışları bir nöqtəyə zillənib, cansız, şüşə gözlər kimi hərəkətsiz qalır.
Suyu XLORdan təmizləmək üçün bunu edin

Bizdə evlərə gələn suyun dezinfeksiyası üçün xlordan istifadə olunur.
Ucuz və faydalı tərəvəz YERKÖKÜ – təzyiqi salır, görməni yaxşılaşdırır...

Qış aylarında yerkökü vitamin və mineralların ən yaxşı mənbələrdən biridir.
Qaraciyəri bərpa edən 3 ADİ MƏHSUL

Yağlı qıdaların, şirniyyatların çoxlu miqdarda istehlakı qaraciyərdə piyin toplanmasına və iltihaba səbəb olur.
Super-qida və təbii dərman – CÜCƏRDİLMİŞ QARABAŞAQ. Faydaları və hazırlanması

Qarabaşaq ən faydalı yarma sayılır. Qarabaşaq zülallar, B qrupu, C və E vitaminləri, kalsium, mis, dəmir, maqnezium, kalium, yod kimi minerallar, flavonoidlər, liflərlə zəngindir.
Xorultunun əsl səbəbi tapıldı - Professordan XƏBƏRDARLIQ

ABŞ-ın Filadelfiya şəhərində yerləşən Perelman tibb fakültəsində xorultunun səbəblərini tapmaq üçün araşdırma aparılıb.
Gəzməyə başlayan uşağa ayaqqabını tərs geydirməyin faydası varmı? - Travmatoloqdan MƏSLƏHƏTLƏR

Son zamanlar uşaqlar arasında, əsasən də qız uşaqlarında böyüdükcə ayaqlarında problemlər yaranır. Bu problemlərdən ən geniş yayılanları içəbasma, düz ayaqlılıq müşahidə edilir.
Yemək yedikdən sonra özünüzü pis hiss edirsinizsə...

Çox vaxt yemək yedikdən sonra xoşagəlməz hisslər, bəzən hətta ağrılı hallar olur. Qəbizlik, şişkinlik, ümumi zəiflik və digər problemlər səhv qidalanma ilə bağlı ola bilər.



















