Düyü ən məşhur dənli bitkilərdəndir. Onun faydası çoxdur, amma bu o demək deyil ki, düyünün heç bir zərəri yoxdur! Tərkibində boş karbohidratlar çoxdur ki, bu da lazımsız piyləri arıqlatmağa imkan vermir.
Milli.az-ın məlumatına görə, Şri-lankada kimya elmləri kollecindən tədqiqatçılar bildirir ki, düyünün kalorisini 50% -ə kimi azaltmaq mümkündür! Bununla da o, pəhriz üçün çox ideal vasitəyə çevrilər. Bunun üçün sadəcə düyü bişirən zaman suyuna bu ərzağı əlavə etmək lazımdır:
Birincisi, düyünü qaynatdığımız suya düyünün 3%-i qədər kokos yağı əlavə edirik. İkincisi, düyü bişən kimi onu 12 saat soyuducuda saxlayırıq, sonra yeyirik.
Bu üsulla da düyü 50 faiz kalori itirərək daha dietik olur.
Saglamolun.Az