ANA BƏTNİNDƏ ŞƏKƏRDƏN QORUNMA BİR ÇOX XƏSTƏLİKLƏRİN RİSKİNİ AZALDIR

YENİ ARAŞDIRMA

Uşaqların ana bətnində həyatının ilk 1000 günündə istehlak edilən şəkər, yetkinlik dövründə sağlamlıqla bağlı risklər yaradır.

Yeni araşdırmalar göstərir ki, hamiləlik zamanı və doğumdan bir il sonrakı müddətə qədər şəkər qəbulunun məhdudlaşdırılması, uşağın 2-ci tip diabetə tutulma riskini 35%, yüksək qan təzyiqi riskini isə 20% azaldır.

 “Science” jurnalında dərc olunan araşdırmada, tədqiqatçılar Böyük Britaniyanın Biobankında şəkərin balanslaşdırılması zamanı 38,155 və şəkərin balanslaşdırılmasından sonra hamilə qalan 22,028 qadının sağlamlıq qeydlərini təhlil edib.

Onların hesablamalarına görə, ana bətnindəki uşaqların şəkərdən qorunması bir çox təhlükəli xəstəliklərin riskini kifayət dərəcədə azaldır.  

Saglamolun.Az