Yayın gəlişinin bir çoxları məhz qarpız mövsümünə görə sevir. Elə qarpız mövsümü başlayanda qarpız pendir çörək demək olar ki, hamının ən sevimli qidasına çevrilir. Kimisi qarpızı dadına kimisi isə börəklərə xeyirli olduğu üçün süfrəsindən əksik etmir.
Diyetoloq Yevgeni Arzamastsev qarpızın həddindən artıq yeməyin nəyə səbəb ola biləcəyini söyləyib. Onun sözlərinə görə iyulda satılan qarpız, təbii şəraitdə yetişdirildiyindən artıq onları yemək olar. Ekspert qarpızın, eləcə də digər məhsulların istehlakında tədbirə riayət etməyi məsləhət görür.
"Hər şeydən əvvəl, qarpızda su yığıldığı üçün həddindən artıq yemək artıq çəki artımına karbohidrat, şəkər isə, nəcis və həzmlə bağlı problemlərə səbəb ola bilər. Həmçinin bəzi insanlarda allergik reaksiya ola bilər, bunu da nəzərə almaq lazımdır”, deyə ekspert əlavə edib.
Saglamolun.Az