Depressiyadan çıxardan... qidalar
Finlyandiya alimləri uzunmüddətli araşdırmalar nəticəsində depressiya ilə mübarizə aparmağa kömək edən qidaların siyahısını tərtib ediblər.
Yarmalar xərçəngdən və ürək xəstəliklərindən qoruyur
Harvard Universiteti alimləri 14 müxtəlif araşdırmanın nəticələrini təhlil etdikdən sonra belə nəticəyə gəliblər ki, hər gün müxtəlif yarmalar (yulaf, arpa, düyü və s.) və həmçinin tamdənli çörək yeyən insanlarda ürək-damar sistemi və xərçəng xəstəliklərinin riski xeyli azalır.
İnsanın xasiyyətini bilmək üçün onun XƏTTİNƏ baxın
Əgər sizin əlinizə sizi maraqlandıran şəxsin “əl yazısı” düşübsə, demək şəxsi eksperimentinizə başlaya bilərsiz.
Təşviş, nevroz, yorğunluğa qarşı 8-8-8 qaydası - Psixiatrdan TÖVSİYƏ
Son zamanlar pandemiya və müharibə yaşayan insanlarda stress, həyəcan səbəbindən təşviş və əsəb pozuntuları yaranıb.
İsti havada bu içkiləri içməyin!
İsti havada orqanizmin normal fəaliyyətini təmin etmək və sağlamlığı qorumaq üçün insan kifayət qədər maye qəbul etməlidir.
“Zob”un simptomları, müalicəsi və profilaktikası
Boğaz uru (“zob” xəstəliyi) ilk mərhələdə özünü büruzə vermədiyinə görə xəstə uzun müddət heç bir narahatlıq hiss etmir və həkimə də müraciət etmir.
Qarpız, pendir və isti çörək... - Niyə yemək olmaz? - ARAŞDIRMA
Qarpız, pendir və isti çörək yayın ən ləzzətli təamıdır. Lakin diyetoloqlar bu məhsulları birlikdə yeməməyi tövsiyə edir.
Sağlamlığın sadə resepti: Limon və su
Orqanizmin təmizlənməsi, dərinin cavanlaşması, viruslarla və iltihabla mübarizə, həzmin yaxşılaşması və immun sisteminin möhkəmlənməsi – bütün bunlara sadə bir reseptlə nail olmaq olar.
Qarpız arıqladır yoxsa kökəldir? - FOTO
Yay aylarının imtinaedilməz meyvələrindən olan qarpız arıqlamaq istəyənlər üçün əla qidadır.
Cinsi zəifliyi aradan qaldıran möcüzəvi QARIŞIQ
Son dövrlər stres, əsəb və digər səbəblər kişilərdə cavan yaşlardan cinsi zəifliyi və impotensiyaya səbəb olur.
Beynəlxalq diyeta ölçüləri hamıya şamil edilməlidirmi?
HƏR ÖLKƏNİN ÖZ YEMƏK PORSİYASI VAR
Qida porsiyaları bütün dünyada fərqlidir, lakin elmin bununla heç bir əlaqəsi yoxdur - yeni araşdırma bunun səbəbini izah edir.
Qida əsaslı pəhriz qaydaları beynəlxlaq standartlarla nəzərə alınmırmı? ALimlər bu sualın cavabını araşdırıb. “Frontiers in Nutrition” jurnalında dərc olunan son araşdırmada tədqiqatçılar pəhriz qaydalarına fərqli yanaşmaları müqayisə edərək coğrafiya və metodologiyanın müxtəlif qida qrupları üçün təklif olunan miqdarlara əhəmiyyətli dərəcədə təsir etdiyini göstəriblər.
Regional qida ölçülərini təhlil edərkən tədqiqatçılar bəzi nəzərəçarpacaq fərqləri qeyd edib. Məsələn, balıq porsiyası Avropa ilə müqayisədə Latın Amerikası üçün pəhriz tövsiyələrində əhəmiyyətli dərəcədə daha az çəkidə olub. Bu, çox güman ki, metodoloji fərqlərdən daha çox, pəhriz vərdişləri, qiymətlər və məhsulun əlçatanlığı ilə də bağlıdır.
Tədqiqat göstərib ki, dünyanın müxtəlif ölkələrində beynəlxalq standartlar deyil, yerli qida porsiyalarına əsasən pəhriz seçilir. Mütəxəssislər bunu regionda yaşayan əhalinin spesifikliyi ilə əlaqələndirir.
DİGƏR MARAQLI MÖVZULAR

Benzinin, boyanın iyindən xoşunuz gəlirsə... TƏHLÜKƏLİ SİMPTOM
Ürək-damar və qan sistemi Hits:11184 25-03-2017