Bu kekslər kalorili olsa da, vitaminlərlə və şokolad ləzzəti ilə boldur.
Lazım olan məhsullar:
- Balqabaq püresi - 420 qr.
- Ağcaqayın siropu - 1/2 stəkan
- Zeytun yağı - 1/2 stəkan
- Alma sirkəsi - 1/2 stəkan
- Kokos südü - 1/2 stəkan
- Yumurta - 1 ədəd
- Un - 3 stəkan
- Qabartma tozu - 2 çay qaşığı
- Soda - 1 çay qaşığı
- Duz, darçın - hərəsindən 1 çay qaşığı
- Zəncəfil, mixək, muskat qozu - hərəsindən 1/4 çay qaşığı
- Şokolad parçaları və ya qurudulmuş quşüzümü - 1/2 stəkan
Hazırlanma qaydası:
- Lazım olan məhsulları hazırlayın.
- Balqabaq püresini, kokos südünü və ağcaqayın siropunu bir qaba tökün.
- Alma püresi, zeytun yağı, yumurta və vanil əlavə edin. Tam qarışana qədər çırpıcı ilə çalın.
- Ayrı qabda quru məhsullar olan un, duz, qabartma tozu, soda və ədviyyatları – zəncəfil, darçın, mixək və muskat qozunu qarışdırın.
- Sonra bütün məhsulları qarışdırın. Xəmir qatı smetan konsistensiyasında olacaq.
- Sonra şokolad parçalarını əlavə edin və qarışdırın.
- Keks üçün formaları alınan kütlə ilə doldurun və sobada 180 ⁰C temperaturda 25-30 dəqiqə ərzində bişirin.
Saglamolun.Az