Qadınlar arasında ən çox yayılmış xərçəngin riskini artıran 4 məhsul

Süd vəzi xərçəngi qadınlar arasında ən yayılmış xərçəng növüdür. Amerika alimləri süd vəzi xərçəginin qidalanma ilə əlaqəsini araşdırdıqdan sonra belə qərara gəliblər ki, bəzi qida məhsulları qadınlarda bu xərçəngin riskini artıra bilər.

Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla sizə bu məhsulların adlarını açıqlayır:

- Spirtli içkilər

Spirtli içkilərin müntəzəm olaraq istehlakı süd vəzi xərçənginin riskini artırır. Spirtli ikilər bədəndə hopmonla fonu dəyişir və DNT hüceyrələrinin zədlənməsinə səbəb olur ki, bu da hüceyrələrin nəzarətsiz bölünməsinə və şişlərin inkişafına gətirib çıxarda bilər.

- Şəkər

Texas Universiteti (ABŞ) alimləri sübut edir ki, qidalanmada şəkərin çox olması süd vəzi xərçənginin ehtimalını artırır.

- Yağlar

Burada söhbət tran-yağlardan gedir. Fast-fud, dükanlarda satılan müxtəlif hazır qidalar, şirniyyatlar  trans-yağlarla zəngindir.

- Qırmızı ət

Qırmızı ət insan qidalanmasında daim olmalıdır. Lakin ətin həddindən çox istehlakı və xüsusilə də kolbasa, sosis və s. kimi emal olunmuş ətdan hazırlanan məhsullardan sui-istifadə süd vəzi xərçənginin inkişafı riskini artırır.

Saglamolun.Az




loading...

15-20 yaş daha cavan görünməyin YOLLARI

HƏKİMLƏR

Vüqar Rəsulov

Vüqar Rəsulov

Qastroenterologiya

Qastroenteroloq İş stajı – 18 il

Ətraflı...
Seymur Məmmədov

Seymur Məmmədov

Ürək-damar cərrahiyyəsi

Ürək və damar cərrahı İş stajı – 8 il

Ətraflı...
Vaqif Yaqubov

Vaqif Yaqubov

Manual terapiya

Vertebro-nevroloq, manual terapevt Tibb üzrə fəlsəfə doktoru İş stajı – 15 il

Ətraflı...

 


Яндекс.Метрика