Gəcələr kartof, banan, armud yeməyin

Picture background

HƏKİM MƏSLƏHƏTİ
Həkim son yeməyi yatmadan 2-3 saat əvvəl etməyi məsləhət görür.
Rusiyalı qastroenteroloq Dmitri Fedolov xəbərdarlıq edir ki, yatmazdan əvvəl müəyyən qidaların qəbulu sağlamlığınıza mənfi təsir göstərir.
Xüsusilə, paxlalılar kimi qaz əmələ gətirən tərəvəzlərdən qaçınmaq lazımdır, çünki onlar şişkinlik və narahatlığa səbəb ola bilər. Kartof və qarğıdalı da daxil olmaqla nişastalı tərəvəzlər yemək də tövsiyə edilmir, çünki onlar qanda qlükoza səviyyəsinin artmasına kömək edir və çəkini artırır.
Üzüm, banan və şirin armud kimi şəkəri yüksək olan meyvələrin də axşam saatlarında istifadəsi tövsiyə edilmir.
Həkimin fikrincə, gün ərzində kalorilərin optimal paylanması belədir: səhər yeməyi üçün 30%, nahar üçün 40-50%, qəlyanaltılar və şam yeməyi üçün minimum qalıq. Əgər hələ də gecə qəlyanaltı yemək kimi hiss edirsinizsə, özünüzü kiçik porsiyalarda tərəvəz, bişmiş ət və ya yumurta (100 qrama qədər) ilə məhdudlaşdırmaq tövsiyə olunur.

Saglamolun.Az