Kakao antioksidantlarla zəngindir...

Nyu-Yorkun  Kornel Universitetinin alimlərinin idiasına görə, insan, gündəlik kakao içdikdə, insult və infarktın inkişaf təhlükəsinə az məruz qalır.

Alimlər təyin ediblər ki, kakaonun tərkibində olan aktiv maddələr, arterial damarların təbii yolla genişlənməsinə kömək edir, bununla da qan təzyiqinin azalmasına səbəb olur. Bundan əlavə kakaonun tərkibində çoxlu sayda antioksidantlar vardır ki, xərçəngin yaranmasına səbəb olan qanın tərkibindəki molekulları məhv edir.

Kakaoyla bərabər, mütəxəssislər, qırmızı çaxır və yaşıl çayın antioksidant xüsusiyyətlərini yoxlamışlar. Nəticəyə görə, kakao, antioksidant konsentrasiyası və keyfiyyəti üzrə onlardan üstün sayılır. Məsələn: 1 fincan kakaoda olan antioksidantların miqdarı, 3 fincan yaşıl çayda olan antioksidantların miqdarından  daha çoxdur.

Kakaonun bir xüsusiyyəti də vardır ki, o, qısa zaman ərzində orqanizm tərəfindən çox yaxşı mənimsənilir. Buna görə, həzmlə, aktiv inqredientlər demək olar ki toxunulmamış qalırlar.


Saglamolun.Az

.
Загрузка...
.

.

HƏKİMLƏR

Günay Hacıyeva

Günay Hacıyeva

Ginekologiya

Mama-Ginekoloq Əmək stajı - 15 il

Ətraflı...
Şəhla İbrahimova

Şəhla İbrahimova

Oftalmologiya

Oftalmoloq - cərrah İş stajı - 10 il

Ətraflı...
Naibə Həsənova

Naibə Həsənova

Ginekologiya

Cərrah, mama-ginekoloq İş stajı - 13 il

Ətraflı...

SON YAZILAR

Яндекс.Метрика