Загрузка...

Qidalanmada yağlı qidaların artıqlığı xərçəngə səbəb olur

Amerika alimləri aşkar ediblər ki, yağlı qidaların çoxlu miqdarda qəbulu yoğun və düz bağırsağı xərçənginin riskini xeyli artırır.

Alimlərin fikirinə görə, belə qidalanma nəticəsində bağırsaqlarda gövdə hüceyrələrinin  sayı artır ki, bu da şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb olur.

Xarici mətbuatın məlumatına görə, tədqidatçılar siçanlar üzərində eksperimentlər aparıblar. Siçanlara uzun müddət ərzində yağlılığı 60%-a yaxın olan qidalar verilirdi.

Nəticədə gəmiricilərin çəkisi və bağırsaqlarda gövdə hüceyrələrin sayı artıb, bağırsaqların daxili səthinin qorunmasında iştirak edən Panet hüceyrələrinin sayı isə əksinə azaldır.

Bu hüceyrələrdə tez-tez mutasiyalar əmələ gəlir ki, bu da şişlərin inkişafı riskini artırır.


Saglamolun.Az

.
Загрузка...
.

Загрузка...

HƏKİMLƏR

Sevinc Musayeva

Sevinc Musayeva

USM

Həkim-radioloq (USM) İş stajı - 7 il

Ətraflı...
Bəxtiyar Hüseynov

Bəxtiyar Hüseynov

Urologiya

Uroloq-androloq, cərrah Əmək stajı - 10 il

Ətraflı...
Aynur Səfiyeva

Aynur Səfiyeva

Proktologiya

Ümumi cərrah, kolorektal cərrahiyyə üzrə mütəxəssis Avropa Koloproktoloji Assosiasiyasının ilk milli...

Ətraflı...

SON YAZILAR

Яндекс.Метрика