Qidalanmada yağlı qidaların artıqlığı xərçəngə səbəb olur

Amerika alimləri aşkar ediblər ki, yağlı qidaların çoxlu miqdarda qəbulu yoğun və düz bağırsağı xərçənginin riskini xeyli artırır.

Alimlərin fikirinə görə, belə qidalanma nəticəsində bağırsaqlarda gövdə hüceyrələrinin  sayı artır ki, bu da şişlərin əmələ gəlməsinə səbəb olur.

Xarici mətbuatın məlumatına görə, tədqidatçılar siçanlar üzərində eksperimentlər aparıblar. Siçanlara uzun müddət ərzində yağlılığı 60%-a yaxın olan qidalar verilirdi.

Nəticədə gəmiricilərin çəkisi və bağırsaqlarda gövdə hüceyrələrin sayı artıb, bağırsaqların daxili səthinin qorunmasında iştirak edən Panet hüceyrələrinin sayı isə əksinə azaldır.

Bu hüceyrələrdə tez-tez mutasiyalar əmələ gəlir ki, bu da şişlərin inkişafı riskini artırır.


Saglamolun.Az

.
Загрузка...
.

Загрузка...
.

HƏKİMLƏR

Günay Hacıyeva

Günay Hacıyeva

Ginekologiya

Mama-Ginekoloq Əmək stajı - 15 il

Ətraflı...
Əli Əlizadə

Əli Əlizadə

Osteopatiya

Osteopat, revmatoloq İş stajı - 26 il

Ətraflı...
Cavid Musazadə

Cavid Musazadə

Travmatologiya

Travmatoloq-ortoped (cərrah) Əmək stajı - 8 il

Ətraflı...

SON YAZILAR

Яндекс.Метрика