Həyatımızı qısaldan, xərçəngə səbəb olan məhsul. Yeməyin!

Kaliforniya Universitetinin (ABŞ) alimləri araşdırmalar zamanı aşkar ediblər ki, şəkərdən sui-istifadə xərçəng xəstəliklərinə səbəb ola bilər.

Saglamolun.az Independent-ə istinadla xəbər verir ki, alimlərin fikrinə görə şəkərin çoxlu miqdarda istehlakı 3 xərçəng növünün (süd vəzi, uşaqlıq və yoğun bağırsaq xərçəngi) inkişafına səbəb ola bilər.

Alimlər sübut edir ki, xərçəng hüceyrələrinin böyüməsi üçün çoxlu miqdarda qlükoza lazımdır. Qlükoza orqanizmə nə qədər çox miqdarda daxil olursa, xərçəngin inkişafı riski də bir o qədər artmır.    

Bundan əvvəl aparılmış araşdırmalar sübut edib ki, şəkərin çoxlu miqdarda qəbulu ürək-damar sistemi xəstəlikləri, hipertoniya, qaraciyər piylənməsi kimi xəstəliklərinin inkişafına səbəb olur və həmçinin insanın həyatını qısaldır.

Bütün bunları nəzərə alaraq mütəxəssislər qidalanmada şəkəri minimuma çatdırmağı tövsiyə edirlər.  

Saglamolun.Az




 

 

HƏKİMLƏR

Nigar Kərimova

Nigar Kərimova

Oftalmologiya

Cərrah oftalmoloq Tibb üzrə fəlsəfə elmləri doktoru İş stajı - 13 il

Ətraflı...
Raksana Əliyeva

Raksana Əliyeva

USM

Sonoloq (ultrasəs müayinəsi həkimi) İş stajı - 30 il

Ətraflı...
Teyran Şəmsəddinskaya

Teyran Şəmsəddinskaya

Damar xəstəlikləri

Damar cərrahı Tibb üzrə fəlsəfə doktoru

Ətraflı...

 


Яндекс.Метрика