Artıq meyvə-tərəvəzləri yalnız mövsümündə deyil, ilin bütün aylarında satışda görmək mümkündür. Amma məşhur tibb alimi İbn Sinanın da, günümüzün alimlərinin də tövsiyəsinə görə meyvə-tərəvəzlərin sağlamlığa faydalı olması üçün vaxtında yeyilməsi məsləhətdir.
Bol vitaminli qidalar sayılan meyvə-tərəvəzlərin mövsümü nə zamandır? Hansı meyvəni, hansı tərəvəzi hansı ayda yemək lazımdır?
Bamya: İyun - İyul - Avqust
Barbunya: Aprel - May - İyun
Ağ kələm: Noyabr - Dekabr - Yanvar - Fevral
Göy noxud: Aprel - May - İyun
Brokoli: Yanvar - Fevral - Mart
Çarliston bibər və dolmalıq bibər: İyun - İyul - Avqust - Sentyabr
Dərəotu: ilin hər mövsümü
Pomidor: İyun - İyul - Avqust - Sentyabr - Oktyabr - Noyabr
Kök: Sentyabr - Oktyabr - Noyabr - Dekabr - Yanvar - Fevral - Mart
İspanaq: Noyabr - Dekabr - Yanvar - Fevral - Mart
Gül kələm: Noyabr - Dekabr - Yanvar - Fevral - Mart
Kərəviz: Noyabr - Dekabr - Yanvar - Fevral
Qırmızı kələm: Noyabr - Dekabr - Yanvar - Fevral
Qırmızı bibər: Avqust - Sentyabr - Oktyabr
Quru soğan: İlin hər mövsümü
Göbələk: Sentyabr - Oktyabr
Cəfəri: İlin hər mövsümü
Kahı: Aprel - May - İyun
Kartof: ilin hər mövsümü
Badımcan: İyun - İyul - Avqust - Sentyabr - Oktyabr - Noyabr
Kəvər soğanı: Noyabr - Dekabr - Yanvar - Fevral - Mart
Xiyar: May - İyun - İyul - Avqust - Sentyabr - Oktyabr
Semizotu: Aprel - May - İyun
Təzə paxla: May - İyun - İyul - Avqust - Sentyabr
Turp: Yanvar - Fevral - Mart
Çiyələk: May - İyun
Ərik: May – İyun
Şaftalı: İyun
Üzüm: Avqust – Sentyabr – Oktyabr
Heyva: Sentyabr – Oktyabr
Armud: Avqust – Sentyabr
Gilas: İyun – İyul
Gavalı: İyun – İyul - Avqust - Sentyabr
Qarpız: Avqust
Yemiş: İyul - Avqust
Saglamolun.Az