Загрузка...

Keyfiyyətli kartof seçmənin və bişirmənin incə məqamları…

Ən çox istifadə olunan tərəvəzlərdən olan kartofun yaxşısı necə seçilir və necə bişirilir?

Kartof növləri

Kartof bir neçə növü olan tərəvəzdir. Kartofun ləzzəti də yetişdiyi torpağın növündən, iqlim və qulluq şərtlərindən asılı olaraq dəyişir.

Tərkibindəki nişasta miqdarından asılı olaraq bəzi kartoflar yeməklər üçün, bəziləri də məhz qızartmalar üçün münasibdir.

Nişasta miqdarı aşağı olan kartoflar asan dağılmadığı üçün onlara salatlarda və sobada bişirilən yeməklərdə üstünlük verilir. Orta nişastalı kartoflar bütün reseptlərdə istifadə oluna bilər. Yüksək miqdarda nişastalı olanlar isə toxumalarının quru olması səbəbilə sobada bişilərkən istifadə olunur.

Kartof necə hazırlanır?

Təbii yolla yetişdirilən kartofları bişirərkən qabıqlarını soymayın. Çünki bu tərəvəzlərin vitamin və mineralları qabığındadır. Çiy kartofu soyduqda qaralmasının səbəbi tərkibində olan karbohidratın oksigenlə qarşılıqlı təsiridir. Əgər kartofun qaralmasını istəmirsinizsə, soyuq su içərisində saxlamağınız yetərli olacaqdır.

Bəzi kartoflar qaynadıqdan sonra boz rəng alır. Bu rəng dəyişiminin qarşısını almaq üçün qaynayan suyun içinə bir qaşıq limon suyu əlavə edə bilərsiniz.

Kartof qızartması

Xırtıldayan kartof qızartması hazırlamaq üçün dilimlədiyiniz kartofları 1 saat müddətində soyuq su içərisində və dondurucuda saxlayın. Bundan sonra qurulayaraq bişirin.


Saglamolun.Az

.
Загрузка...
.

loading...
.

HƏKİMLƏR

Aytəkin Quliyeva

Aytəkin Quliyeva

Trixologiya

Trixoloq (saç üzrə mütəxəssis) İş stajı - 9 il

Ətraflı...
Ağayeva Aytən Rauf qızı

Ağayeva Aytən…

Endokrinologiya

Cərrah-endokrinoloq Əmək stajı - 22 il

Ətraflı...
Vüsal Cəfərov

Vüsal Cəfərov

Uşaq cərrahiyyəsi

Uşaq cərrahı, uşaq uroloqu

Ətraflı...

SON YAZILAR

Яндекс.Метрика