Bu yeməkləri 2-ci dəfə qızdırmaq olmaz

Mütəxəssislər yeməkləri təzə halda, bişirdikdən dərhal sonra yeməyi tövsiyə edirlər. Bu zəhərlənmə, həzm problemlərinin qarşısını almağa kömək edir, orqanizmi lazım olan vitamin və minerallarla təmin edir.

Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla xəbər verir ki, hətta soyuducuda saxlanılan hazır yeməklərdə müəyyən dəyişikliklər baş verir ki, nəticədə onların qidalı dəyəri azalır, tərkibində ziyanlı maddələr əmələ gəlməyə başlayır, orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi çətinləşir.

Alimlərin fikrinə görə, bəzi yeməklər var ki, onları qəti şəkildə təkrar qızdırmaq olmaz, soyuq halda yemək daha faydalıdır.

Təkrar qızdırılma zamanı bu yeməklərin faydası kəskin azalır, onlarda ziyanlı maddələr əmələ gəlir. Təkrar qızdırılmış bu yeməkləri yedikdən sonra insanda müxtəlif həzm pozulmaları (köp, qarında ağırlıq, ağrı və s.) meydana çıxa bilər.  

Bu xüsusilə hansı yeməklərə aiddir?

1. Çuğundurdan olan yeməklər.

2. Ət və toyuqdan olan yeməklər.

3. Qayqanaq, omlet, bişmiş yumurta.

4. Göbələk.

5. Kartof qızartması, kartof püresi.   

Saglamolun.Az




loading...

TƏZYİQİ DƏRMANSIZ SALMAQ ÜÇÜN ƏN ASAN ÜSUL

HƏKİMLƏR

Həcər Hüseynova

Həcər Hüseynova

Ginekologiya

Mama-ginekoloq Əmək stajı - 11 il

Ətraflı...
Azər Şamilov

Azər Şamilov

Dermatologiya

Dermatoloq-kosmetoloq İş stajı: 14 il

Ətraflı...
Vəfa Paşazadə

Vəfa Paşazadə

Dietologiya

Ümumi cərrah, bariatric dietoloq, sağlam qidalanma üzrə mütəxəssis. İş stajı -...

Ətraflı...

 


Яндекс.Метрика