Bu yeməkləri 2-ci dəfə qızdırmaq olmaz

Mütəxəssislər yeməkləri təzə halda, bişirdikdən dərhal sonra yeməyi tövsiyə edirlər. Bu zəhərlənmə, həzm problemlərinin qarşısını almağa kömək edir, orqanizmi lazım olan vitamin və minerallarla təmin edir.

Saglamolun.az xarici KİV-lərə istinadla xəbər verir ki, hətta soyuducuda saxlanılan hazır yeməklərdə müəyyən dəyişikliklər baş verir ki, nəticədə onların qidalı dəyəri azalır, tərkibində ziyanlı maddələr əmələ gəlməyə başlayır, orqanizm tərəfindən mənimsənilməsi çətinləşir.

Alimlərin fikrinə görə, bəzi yeməklər var ki, onları qəti şəkildə təkrar qızdırmaq olmaz, soyuq halda yemək daha faydalıdır.

Təkrar qızdırılma zamanı bu yeməklərin faydası kəskin azalır, onlarda ziyanlı maddələr əmələ gəlir. Təkrar qızdırılmış bu yeməkləri yedikdən sonra insanda müxtəlif həzm pozulmaları (köp, qarında ağırlıq, ağrı və s.) meydana çıxa bilər.  

Bu xüsusilə hansı yeməklərə aiddir?

1. Çuğundurdan olan yeməklər.

2. Ət və toyuqdan olan yeməklər.

3. Qayqanaq, omlet, bişmiş yumurta.

4. Göbələk.

5. Kartof qızartması, kartof püresi.   

Saglamolun.Az

............




loading...

HƏKİMLƏR

Əli Əlizadə

Əli Əlizadə

Osteopatiya

Osteopat, revmatoloq İş stajı - 26 il

Ətraflı...
Teyran Şəmsəddinskaya

Teyran Şəmsəddinskaya

Damar xəstəlikləri

Damar cərrahı Tibb üzrə fəlsəfə doktoru

Ətraflı...
Fuad Əliyev

Fuad Əliyev

Endokrinologiya

Tiroidoloq (zob xəstəlikləri) İş stajı - 10 il

Ətraflı...

 


Яндекс.Метрика