Sən demə, immuniteti qaldıran C vitamini deyil, bu VİTAMİNdir

Soyuq fəsillərdə qripp və soyuqdəymə xəstəliklərinin riski dəfələrlə artır.

Alimlər araşdırmalar zamanı sübut ediblər ki, bu xəstəliklərin riskini azaltmağa D vitamini kömək edir. Orqanizmində D vitamini çatışmazlığı olan insanlar soyuq fəsillərdə daha tez-tez xəstələnir.

Saglamolun.az medikforum-a istinadla bildirir ki, Böyük Britaniya alimləri araşdırma nəticəsində belə qərara gəliblər ki, D vitaminin müntəzəm istehlakı infeksiyaların riskini 2 dəfə azaldır.

D vitaminin təbii mənbələri arasında balıq yağı, yağlı balıq növləri, yumurta, süd və süd məhsullarıdır.

Saglamolun.Az