Uşağın ağıllı olması üçün hamiləlikdə bu qidaları yeyin!

Kornell Universiteti (ABŞ) alimləri araşdırmalar zamanı aşkar ediblər ki, yumurta sarısı, yağsız qırmızı ət, quş əti, balıq, paxlalar, qoz və kələmin bütün növləri (ağ kələm, gül kələm, brussel kələmi və s.) ana bətnində olan uşağın beyninə müsbət təsir edir.

Saglamolun.az ZeeNews-a istinadla xəbər verir ki, araşdırmada 26 hamilə qadın iştirak edib. Onların qidalanmasında sadaladığımız məhsulların miqdarı artırılıb. Araşdırma göstərib ki, eksperimentdə iştirak edən qadınların dünyaya gətirdiyi uşaqlarında məlumatı qavramaq sürəti kiçik yaşlardan yüksək olub. Bu isə gələcəkdə İQ səviyyəsinin yüksək olmasına işarə edir.   

Bundan əvvəl aparılmış araşdırmalar göstərb ki, rasionda xolin maddəsinin (yumurta, qaraciyər, paxlalar, araxıs, qozda çoxdur ) artması siçan balalarının koqnitiv funksiyalarına müsbət təsir edir. Bu nəticələr insanlar üçün də uyğun gəlir.


Saglamolun.Az

.
Загрузка...
.

.

HƏKİMLƏR

Sevinc Musayeva

Sevinc Musayeva

USM

Həkim-radioloq (USM) İş stajı - 7 il

Ətraflı...
Vüqar Fəttah-Pur

Vüqar Fəttah-Pur

Damar xəstəlikləri

Cərrah-fleboloq (damar xəstəlikləri) İş stajı - 18 il

Ətraflı...
Gültəkin Abdullayeva

Gültəkin Abdullayeva

Trixologiya

Həkim-trixoloq Əmək stajı - 24 il

Ətraflı...

SON YAZILAR

Яндекс.Метрика