Bu şəxslərə qoz-fındıq yemək olmaz!

Qoz, fındıq, badam, keşyu, püstə, araxis çox faydalı məhsullardır.

Omeqa-3 və Omeqa-6 yağlı turşularla zəngin olan bu məhsullar ürək-damar xəstəliklərindən, infarkt və insultdan qoruyur.

Mütəxəssislər hər gün 1 ovuc qoz-fındıq yeməyi tövsiyə edirlər.

Lakin onu da nəzərə almaq lazımdır ki, bəzi xəstəliklər zamanı qoz-fındığı yemək ziyanlıdır.

Saglamolun.az sizə bu xəstəliklərin siyahısını təqdim edir:

- respirator-virus xəstəlikləri,

- soyuqdəymə, 

- angina,

- öskürək,

- allergiya,

- ekzema,

- psoriaz,

- neyrodermit,

- mədə və 12 barmaq bağırsağı xorası,

- qastrit,

- kolit,

- enterokolit.

Saglamolun.Az