Həkim axtarışı | Məhsul və xidmət | Facebook | Twitter | Youtube | Instagram | Ozdorovye.com | Reklam
Turp müxtəlif faydalı məddələrlə zəngin olan tərəvəzdir.
Turpun tərkibində fitonsid maddələri var ki, bu maddələr virus və bakteriyalarla mübarizə aparır, iltihabı azaldır. Digər faydalı maddə kükürd bəlğəmgətirici xüsusiyyətlərə malikdir, allergiyanın simptomlarını azaldır. Turp həmçinin A və D vitaminlər, efir yağları, faydalı minerallarla zəngindir.
Turpun bir neçə növü var - ağ, yaşıl, qara, qəhvəyi turp. Lakin ən faydalı qara turp sayılır.
Qara turpun şirəsi bronxit, traxeit, pnevmoniya, hətta vərəm və göyöskürək zamanı köməkçi müalicəvi vasitə kimi istifadə olunur və çox yaxşı nəticələr verir.
Qara turpdan və baldan təbii bəlğəmgətirici və iltihabəleyhinə dərmanın hazırlanması:
1. Turpu yaxşı yuyun və yuxarı hissəsini kəsin. Bu hissəni atmayın.
2. Nazık bıçaqla turpun içərisini oyun (çox oymayın).
3. Oyuğa 1-2 xörək qaşığı bal qoyun və kəsilmiş yuxarı hissəsi ilə örtün.
4. Turpu 12 saat ərzındə qaranlıq yerdə saxlayın.
5. Turpu 2-ci dəfə də istifadə edə bilərsiniz.
Necə qəbul etmək lazımdır?
Alınmış şirəni yeməkdən əvvəl 1 xörək qaşığı olmaqla gündə 4-6 dəfə qəbul edin. Uşaqlara 1 çay qaşığı vermək olar.
Böyüklərə şirəni 2 həftə, uşaqlar 1 həftə ərzində qəbul edə bilərlər.
Həkim-narkoloq Yazıçı, Dünya Xalqları Yazıçılar Birliyinin üzvü Əmək stajı - 35 il
Ətraflı...Faydalı məlumat 21-04-2018 /182
Faydalı məlumat 21-04-2018 /373
Psixologiya 21-04-2018 /143
Həzm orqanları 21-04-2018 /628
Xalq təbabəti 20-04-2018 /2158
XƏBƏRLƏR 20-04-2018 /450
XƏBƏRLƏR 20-04-2018 /186
Sağlam qida 20-04-2018 /434
XƏBƏRLƏR 20-04-2018 /696
XƏBƏRLƏR 20-04-2018 /323
XƏBƏRLƏR 20-04-2018 /295
20-04-2018 /8002
19-04-2018 /2935
19-04-2018 /1871
20-04-2018 /696
20-04-2018 /694
09-04-2018 /10629
02-04-2018 /8867
08-04-2018 /8680
20-04-2018 /8002
12-04-2018 /7998
22-03-2018 /6582