Kəsmikli piroq heyva ilə. Çox dadlıdır!

Bu piroq çox dadlı və zərif alınır.

Lazım olan məhsullar:

Un - 2,5 stəkan

Kərə yağı - 200 qr

Şəkər tozu - 1,5 stəkan

Qabartma tozu - 1 çay qaşığı

Kəsmik - 500 qr

Yumurta - 2 dənə (orta ölçüdə)

Vanilin - 1 çay qaşığı

Duz - 1 çimdik

Hazırlanması

1. Yağı kiçik tikələrə doğrayın və əllərinizlə unla və 1/2 stəkan şəkər tozu ilə qarışdırın (ovuntu kimi alınmalıdır). Duz və qabartma tozu əlavə edin və yenə yaxşı qarışdırın.

2. Heyvanı yuyun, 4 hissəyə bölün, ortasını kəsin və ətçəkən maşınından keçirin (qabığı soyulmur).

3. Kəsmiyi ələkdən sıxıb, yumurta, qalan şəkər tozu və vanilinlə yaxşı qarışdırın.

4. Formaya perqament kağızı sərin, kağıza kərə yağı çəkin.

5. Formanın dibinə xəmirin yarısını tökün.

6. Xəmirin üzərinə əvvəl kəsmikli içlik, sonra isə heyvanı qoyun və səliqə ilə yayın.

7. Üzərinə qalan xəmiri tökün.

8. Piroqu əvvəlcədən 180 C kimi qızdırılmış sobada 35-40 dəqiqə ərzində bişirin.

9. Piroq bir qədər soyuyandan sonra üzərinə şəkər kirşanı səpin.

Nuş olsun!

Saglamolun.Az




loading...

Не дай себе ослепнуть! Полезные советы от офтальмолога

HƏKİMLƏR

Gültəkin Abdullayeva

Gültəkin Abdullayeva

Trixologiya

Həkim-trixoloq Əmək stajı - 25 il

Ətraflı...
Nigar Kərimova

Nigar Kərimova

Oftalmologiya

Cərrah oftalmoloq Tibb üzrə fəlsəfə elmləri doktoru İş stajı - 13 il

Ətraflı...
Seymur Məmmədov

Seymur Məmmədov

Ürək-damar cərrahiyyəsi

Ürək və damar cərrahı İş stajı – 8 il

Ətraflı...

 


Яндекс.Метрика