Bu peçenye çox asan və tez hazırlanır.
Lazım olan məhsullar:
- Kəsmik - 250 qr
- Şəkər tozu - 100 qr
- Yumurta - 2 dənə
- Bal - 1 xörək qaşığı
- Kərə yağı - 100 qr
- Un - 1 stəkan
- Qabartma tozu - 1 çay qaşığı
- 1/2 limon sedrası (qabığı)
Hazırlanması:
1. Kəsmik blenderlə əzilir, sonra yumurta, şəkər tozu əlavə olunur və blenderlə yaxşı qarışdırırlır.
2. Kütləyə ilıq (isti olmamalıdır) kərə yağı, bal, sürtgəcdən keçirilmiş 1/2 limonun sedrası əlavə olunur və qarışdırılır.
3. Ayrı qabda un qabartma tozu ilə qarışdırılır və yağlı-kəsmikli kütləyə əlavə olunur. Xəmir yoğrulur. Xəmir yumşaq və yüngül alınır.
4. Xəmirdən xırda kürəciklər düzəldilir və perqament (və ya xüsusi kağız) sərilmiş tavaya düzülür.
5. Sobanı əvvəlcədən 180-2000C kimi qızdırıb peçenyeni 15-20 dəqiqə ərzində bişiririk.
6. Peçenye soyuyandan sonra üzərinə şəkər kirşanı tökürük.
Nuş olsun!
Saglamolun.Az