Bu şəxslərə qarğıdalı yemək olmaz

Bişmiş qarğıdalı yayın ən ləzzətli təamıdır.

Lakin qarğadalının çoxsaylı faydalarına baxmayaraq bəzi xəstəliklər və pozulmalar zamanı bu tərəvəzin istehlakı arzuolunmaz sayılır.

Saglamolun.az sizə bu pozulmaların siyahısını təqdim edir:

- Qarğıdalının çoxlu miqdarda istehlakı qanın qatılaşmasına gətirib çıxardır. Bu səbəbdən qan laxtalanması sistemində problemləri olan, tromblaşmaya meylli, tromboflebitdən (damarların iltihabı) əziyət çəkən insanlar qarğıdalının istehlakını minimuma çatdırmalıdır.

- Köpə, meteorizmə, həzmsizliyə meylli olan insanlar da qarğıdalının istehlakını məhdudlaşdırmalıdır.

- Nadir hallarda olsa da qarğıdalı allergiyaya səbəb ola bilər.

- Qarğıdalı kifayət qədər kalorili məhsuldur və bu səbəbdən artıq çəkidən və piylənmədən əziyyət çəkən insanlar qarğıdalı yeməməlidir.

- Mədə və 12 barmaq bağırsağı xora xəstəliyi zamanı (kəskinləşmə dövründə) qarğıdalı yemək olmaz.  

Bundan əlavə südverən analar da qarğıdalının istehlakından imtina etməlidir. Bu körpələrdə köp və qarın ağrılarına səbəb ola bilər.  

Saglamolun.Az




loading...

TƏZYİQİ DƏRMANSIZ SALMAQ ÜÇÜN ƏN ASAN ÜSUL

HƏKİMLƏR

Könül Hənifəyeva

Könül Hənifəyeva

Onkoginekologiya

Onkoginekoloq, mammoloq İş stajı - 28 il

Ətraflı...
Günay Abdullayeva

Günay Abdullayeva

Ginekologiya

Mama-ginekoloq İş stajı - 10 il

Ətraflı...
Bəhruz Eyvazov

Bəhruz Eyvazov

Neyrocərrahiyyə

Neyrocərrah İş stajı - 13 il

Ətraflı...

 


Яндекс.Метрика