Загрузка...

Xərçəngdən ən yaxşı qoruyan ədviyyat

Hindistanda digər ölkələrlə müqayisədə xərçəngə tutulma halları daha azdır.

Mütəxəssislər bunu hindistanlıların sarıkökə olan sevgi ilə əlaqələndirir. Hindistanda insanlar hər gün orta hesabla təxminən 1,5-2 qr sarıkök qəbul edir. Bu ölkədə sarıkök demək olar bütün yeməklərə, şirniyyatlara, içkilərə əlavə edilir.

Sarıkök qədim hind təbabəti olan Aurvedada geniş istifadə olunur. Sarıkökün çox güclü iltihabəleyhinə xüsusiyyətlri var.

Saglamolun.az -ın məlumatına görə, çoxsaylı elmi araşdırmalar göstərib ki, sarıkökün tərkibində olan "kurkumin" maddəsi bir çox xərçəng şişlərinin (bağırsaq, süd vəzi, mədə, yumurtalıqlar və s.) inkişafını ləngidir, xərçəng hüceyrələrinin dağılması prosesini sürətləndirir.

Sarıkök xərçəng xəstəliklərinin ən güclü profilaktik vasitəsidir. Mütəxəssislər bu ədviyyatdan daha tez-tez istifadə etməyi tövsiyə edirlər. Ədviyyatın faydalı xüsusiyyətlərini daha yaxşı saxlamaq üçün onu yeməklərə hazır olana yaxın əlavə edin.      


Saglamolun.Az

.
Загрузка...
.

.

HƏKİMLƏR

Sevinc Musayeva

Sevinc Musayeva

USM

Həkim-radioloq (USM) İş stajı - 7 il

Ətraflı...
Naibə Həsənova

Naibə Həsənova

Ginekologiya

Cərrah, mama-ginekoloq İş stajı - 13 il

Ətraflı...
Aytəkin Quliyeva

Aytəkin Quliyeva

Trixologiya

Trixoloq (saç üzrə mütəxəssis) İş stajı - 9 il

Ətraflı...

SON YAZILAR

Яндекс.Метрика