Qış aylarında immuniteti möhkəmləndirən - 6 qida

 
Dekabrdan orqanizm daha həssas olur və zəifləyir. Bir-iki dəfə xəstəlik, virus keçirən insanın immuniteti daha da yüklənir.
 
Sağlamolun.az xaici KİV-ə istinadən xəbər verir ki, həkim İqor Strokov immunstimulyatorları açıqlayıb.
 
 
Ev şəraitində kalsiferol tərkibli balıq, xüsusən, okean, dəniz məhsulları, süd məhsulları, yumurta, bitki yağları qəbul etmək lazımdır.
 
“Əhali arasında kəskin D vitamini əskikliyi var.
 
Eləcə də immunitetə vitamin C lazımdır.
 
Gündəlik rasion canlı mikroorqanizmlərlə zəngin kefir, qatıq, yoqurtla bol olmalıdır.
 
Qədimdə immun gücləndirici bəzi qida, giləmeyvə və bitkilər var.
 
Bunlar sünbül, buğda cücərtisi – sink, antioksidant və B qrup vitaminlə zəngindir.
 
İspanaq – onda olan folat orqanizmə yeni hüceyrələr yaratmağa və DNT-ni bərpa etməyə kömək edir. İspanağı çiy halda yeyin.
 
Brokkoli – hüceyrələri hətta xərçəngdən qoruyur. Qarnir kimi hər gün yeyin.
 
Nar – orqanizmi və qanı yeniləyir, ən güclü meyvədir.
 
Zəncəfil – özü, çayı antioksidant təsir edir, orqanizmi qoruyur”.

Saglamolun.Az